Önismeret és célkitűzések: 2017.10.24.-25.

Kedden a Skorpió-Merkúr és a Halak-Neptunusz trigonja segíti a megérzéseket, intuitív gondolkodást, meditálásra kiválóan alkalmas nap. Gyógyító képességeink is felerősödnek. A Skorpió-Merkúr segít a problémák lelki okait meglelni, a Halak-Neptunusz pedig a magasabb szintű szeretet erejével elindítani a gyógyító energiákat. Művészi ambícióink kiélésének is kedvez a fényszög, különösen a neptunuszi, “megfoghatatlan” művészeteknek, mint pl. a zene, az éneklés. A Merkúr a Skorpió jelen belül ekkorra már elérte a Halak-dekanátust, azaz jókora adag neptunuszi erőt kap az aspektus mellé.

Csillagképi értelemben a Merkúr most éri el a Mérleget, azaz sor kerülhet belső igazságaink kimondására, tisztázó beszélgetésekre is. Mögötte ragyog a Szűz lába, vagyis a múltat végérvényesen magunk mögött kell hagynunk, a Skorpió Zodiákus által szimbolizált ollókkal “levágnunk”, hogy tovább léphessünk. A Neptunusz a Vízöntő jövőt tisztító habjaiban fürdőzik, vagyis a mostani elengedésekkel a jövőnket mossuk tisztára.

 

 

A fényszög bepontosodásának idején a Plútó az égbolt tetején látható, a Bak jegyben. A meditációk, lelki gyakorlatok által könnyebben áll rá lelkünk és szellemünk az átalakító-sorsfordító energiák befogadására, amely által hegyeket leszünk képesek megmozgatni és felismerhetjük, hogyan változtathatunk azon dolgainkon, amelyek már nem működőképesek, illetve milyen gyökeres változtatásokat kell végrehajtanunk a célok elérésének érdekében.

Eközben a Nap és a Jupiter közeledik egymáshoz a Skorpió jegyében, a Szűz angyali részénél. A Nap a cselekvő én, a Jupiter a szeretet bölcsessége, a kiterjesztés princípiuma. Képviseli még magas szinten a hitet, a távlati terveket, az Ég felé fordulást. A két égitest összeolvadásának idején -amelynek hatása egészen november első napjáig érezhető lesz- a legmagasabb szintű dolgok végezhetők el, az önismeret, a lélek mélységeiben való elmélyülés pedig kiemelt szerephez jut e napokban, hiszen spirituális utunkon az önismeret elengedhetetlen.

Áldás!

 

Kép: Cherokee Billie.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.