Önérvényesítés: Mars a jegyekben

A vörös Mars, amely a Kost uralja, ugyan nem számít a klasszikus értelemben vett sors-bolygónak, ám fél lábbal már közöttük van – azaz képes önálló események kiváltására is. De elsősorban azt mutatja meg, hogyan próbálod érvényesíteni akaratod, Önmagadat, illetve melyek azok a cselekvésmódok, amelyekkel eredményes lehetsz.

A Mars képviseli a tűz világosságot, Fényt teremtő erejét, ennek hatására az ösztönök a szellem szintjére emelkednek. 

MARS TÜZES JEGYEKBEN

Önérvényesítésedet közvetlen fizikai cselekvésben, kezdeményezésben kóstolgatod. Fizikai energiád pedig a magabiztosságból és lelkesedésből származik.

Kos-Mars: jellemző Rád a versengés, agilitás, a lendületes, dinamikus küzdelem, fizikai energiádat is új élményekbe, tapasztalatok szerzésére irányítod. Ösztönösen ragadod meg a dolgokat és lehetőségeket, fáradhatatlan vagy és bátor. Türelmetlenségedet azonban kordában kell tartanod; megtanulni, hogy néha a “lassú víz partot mos”- elv biztosabb és időtállóbb eredményeket hoz.

Oroszlán-Mars: karakán, büszke, elvhű vagy és szeretsz kitűnni a középszerűségből akaratod érvényesítésének témájában is. Kreatívan és magabiztosan fejezed ki igényeidet minden területen. Szereted, ha elismerik kreativitásodat, szexuális teljesítményedet. Azonban az amúgy csodálatra méltó határozottságod átcsaphat arroganciába, amely irritálhat másokat és veszélybe sodorhat. Meg kell tanulnod úgy küzdeni, hogy ne nyomj el másokat, még ha ez nem is szándékos.

Nyilas-Mars: idealista, ám tisztességes természeteddel nincs olyan ember, akit ne állíthatnál a saját oldaladra! Hited és etikád megingathatatlan, szívesen küzdesz olyan célokért, amelyek a távoli jövőd kialakításában játszanak kiemelt szerepet. Ám amire figyelned kell, hogy ne próbálj meg “kioktatni” másokat, hiszen nem érthet mindenki egyet a Te ideáiddal. Fogadd el mások álláspontjait is!

MARS FÖLD JEGYEKBEN

A türelmet, kitartást és gyakorlatiasságot igénylő tevékenységek segítségével érvényesíted akaratodat. Kötelességtudó és fegyelmezett vagy, a lassan, de biztosan célt érni elvet vallod.

Bika-Mars: önérvényesítésedre a stabil jellem és nyugodt kitartás jellemző. Sok esetben művészi tehetséggel rendelkezel, s ezt sem hagyod kiaknázatlanul. Hiszel abban, hogy a részeredményeknek is örülni kell, hiszen ezek adják a motiváló erőt a nagyobb feladatok teljesítésére is. Makacsságodat kell visszafognod, illetve ha valami nem megy, nem szabad mindenáron erőltetni, felesleges energiát pazarolni rá, amelyet más, könnyebben elérhető célokba is fektethetsz.

Szűz-Mars: kötelességtudó, alázatos, szavahihető jellemed és szerénységed segít érvényesülni, valamint maximalizmusod és kiváló ítélőképességed sosem hagynak cserben. Egyedül az önkritikád ölthet túl nagy méretet időnként, s ez blokkolhat a cselekvésben. Hinned kell abban, hogy amit csinálsz, jól csinálod. A másik, amit meg kell értened, hogy bár perfekcionista vagy, nem sikerülhet mindig minden tökéletesen.

Bak-Mars: rendkívül nagy ambíciókkal és önkontrollal rendelkezel, Te vagy a “békés harcos” megtestesítője. Mindent megtervezel, kiszámítasz és csak a lehetőségek pontos ismeretében látsz hozzá a megvalósításhoz. Ugyanakkor hajlamos vagy a szorongásra, feszélyezettségre, különösen, ami a saját hatékonyságodban való hitedet bizgeréli meg. El kell engedned ezt a görcsöt, hiszen ez nemcsak a cselekvésedben és önérvényesítésedben gátolhat, hanem letargikus hangulatba is taszíthat.

MARS LEVEGŐS JEGYEKBEN

Énedet gondolataid közvetítésével és aktív kommunikációval juttatod kifejezésre és érvényesíted. A szellemi kihívások érdekelnek és kötnek le, új gondolatokon, ötleteken töröd a fejed és sosem unatkozol. Amiben hiszel, abba bele is vágsz, és ilyenkor nincs semmi, ami letörhetné lelkesedésedet.

Ikrek-Mars: rugalmas és kommunikatív vagy, kiváló verbális képességeiddel szerzel érvényt akaratodnak. Nyitott vagy az új ötletekre és elképzelésekre, valamint folyamatosan képzed Magad, nem hagyod veszni kiváló intellektuális képességeidet. Fontos azonban, hogy egyszerre csak egy célra koncentrálj, így elkerülheted a szétforgácsolódást és azt, hogy totális káosz alakuljon ki körülötted, Benned.

Mérleg-Mars: mindig ügyelsz a megfelelő attitűdre, közvetlen és társaságkedvelő vagy. Kiállsz a választott emberek és ügyek mellett. Minden cselekedetedet az motiválja, hogy az ellentéteket, szélsőségeket kiegyensúlyozd, és ebben segít a Veled született kiváló diplomáciai érzéked. Tapintatos vagy céljaid elérésében, nem tiporsz el másokat. Azonban egy-egy döntés meghozatala igen komoly teherként nehezedik Rád. Dönts egyértelműen, határozottan, így a lehetőségek nem mennek el Melletted.

Vízöntő-Mars: jó értelemben vett különc vagy, intuitívan közelítesz mindenhez és nem szereted a jól bevett szokásokat és sémákat. Függetlenséged és eredeti meglátásaid révén tudsz érvényt szerezni akaratodnak, nem mellékesek az újító képességeid, amelyek révén jóval előrébb jársz másoknál. Forradalmár típus vagy, de ezt megfelelő mederbe terelvén, -azaz az építő energiákat felhasználva rombolás helyett- sikeres és elismert lehetsz.

MARS VIZES JEGYEKBEN

Önérvényesítésedkor előtérbe tolod érzelmes, segítőkész, önzetlen oldaladat, használod remek megérzéseidet és fantáziád kiapadhatatlan tengerét. Energiád abból a tudatból táplálkozik, hogy másoknak igénye van szeretetedre, az emberséges, érzékeny és segítséget adó természetedre.

Rák-Mars: érzékeny és együtt érző vagy, természetes igényed van arra, hogy tisztában légy a hagyományokkal, a gyökereiddel. Életcéljaidat is ez határozza meg. Egyedül változékony hangulatod és az olykor túlzott óvatosságod akadályozhat egy-egy célod elérésében, ám akiket szeretsz, azokért heroikus módon vagy képes küzdeni, ám az érzelmi zsarolást kerülnöd kell kapcsolataidban.

Skorpió-Mars: intenzív, szenvedélyes és kitartó energiáidnak köszönhetően nincs cél, amit ne érhetnél el! Téged nem elbizonytalanítanak a stressz-helyzetek, hanem motiválnak. Amikor más visszakozik, Te előretörsz és igazi küzdőgéppé változol. Túltengő érzelmeidet viszont le kell vezetned, hogy ne akadályozzanak a cselekvésedben. Ez lehet pl. a sport, különösen a futás, a kardio-edzések.

Halak-Mars: empatikus és szelíd vagy, mindenképpen szeretnél tenni valamit a Világ jobbításáért. A célokért való küzdelmedre nagy hatással vannak álmaid, pillanatnyi hangulataid. Meg kell tanulnod kitartani egy választott cél mellett és nem feladni félúton az első kudarcélmények után, hanem felállni és küzdeni tovább. Nem az a baj, ha elbuksz, hanem az, ha nem állsz fel és küzdesz tovább! Égi ajándékként ösztöneid igen kifinomultak, érdemes hallgatnod rájuk.

Képek: PlanetFacts (1), Pinterest (2,3)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.