Nőiség és hazatérés: Telihold a Rákban – 2018.01.02.

Január második napján, 3:23-kor Telihold születik a Rák jel 11. fokán, azaz saját jegyében, “otthonában”. Az égbolton a Hold ekkor a Tejúton, az Ikrek csillagképben, Nimród kinyújtott karja felett ragyog. Napunkkal kerül szembe a Hold, poláris fényszöget alkotva, azaz: a tudat (Nap) és a tudattalan (Hold) energiái egyensúlyba hozhatók! A Nap a Bak jegyében figyelhető meg, csillagképileg a Nyilasban, a Sas alatt, azaz központi csillagunk szintén a Tejúton rója égi útját. A beavató, varázslatos Telihold, a poláris fényszög igen komoly témát feszeget. A Rák a hazatérés, a belső templom. A Telihold a jegy Skorpió-szekciójában jön létre, tehát rendkívül mélyen kell beleásnunk magunkat a Rák-Hold által képviselt témákba.

A Rák minőség a befogadó-tápláló-elengedő szeretetet jelképezi, a gyermekkort, az anyaságot és azt, hogy milyen a múlthoz való viszonyunk. A Telihold a lezárás, az elengedés fázisa, hiszen egy ciklus lezárul, ugyanakkor a lezárással, elengedéssel újra befogadóképessé válunk. A Nap, amely a Bak jelben, a Nyilas csillagképben tartózkodik, megvilágítja ezeket a témákat lelkünk legmélyebb zugaiban is, amelyet a Hold szimbolizál. Gondolj vissza a gyermekkorodra.

 

Milyen sérelmek, bántások értek? Mennyire tudtad feldolgozni őket? Ha eddig nem, vagy csak egy részét, komolyan foglalkozni kell a témával. A múltat elfeledni nem lehet, de békével le lehet zárni, hogy a jövőbe (Nyilas!) már ne vidd át az energiáit, amelyek lehúznak és megbetegíthetnek. Különösen nőként érdemes erre odafigyelned. Ha gyermekkori sérelmeidet tovább élteted, vagy édesanyáddal való kapcsolatodat nem tisztázod, kellemetlen gyomorfájdalmak, hányás, hasmenés formájában jelezheti tested, hogy itt az ideje letenni a terheket, de menstruációs zavarok, indokolatlan puffadás, ciszták, fájdalmas vérzés és szex is felléphet. Miért is cipelsz nyomasztó dolgokat, amelyektől meg is szabadulhatsz? 

 

Ha Édesanyád már nincs az élők sorában, akkor is megbocsáthatsz neki, de bocsáss meg Magadnak is. Így a Lélek letisztul és víz elem elmossa a bánat, a múlt könnyeit. Ezáltal pedig az új dolgok befogadása is könnyebbé válik. A családi vonatkozású dolgok rendezésének is most jött el az ideje. Különösen a szülőkkel, nagyszülőkkel kapcsolatos, problémás ügyeket kell előkotorni a szőnyeg alól és tisztázni. Ha ez megtörténik, már jobb érzésekkel és nagyobb nyugalommal haladhatsz tovább az utadon. A Rák alacsony szinten az érzelmi zsarolást is megtestesíti. Ha valaki így viselkedik Veled, haladéktalanul vágd le Magadról az illetőt, ha Te teszed ugyanezt, ismerd fel, hogy ezzel nemcsak a másiknak, de Magadnak is ártasz.

 

Ha nő vagy, még egy fontos dologra hívja fel a figyelmedet a Telihold. Találj vissza a női minőségedhez! Teremtő erőnk hatalmas, és ez az erő nem máshol lakozik, mint a méhünkben! A meditáció által energetikailag megtisztul e szerved, és készen áll arra, hogy kreatív erődet, női minőségedet egy magasabb szinten élhesd meg. A Telihold a hármas Holdistennő szimbólumban a szintén a Telihold szimbóluma, amely a kiteljesedés, a tápláló szeretet. 

 

Ez a különleges Telihold segít tehát nekünk, nőknek újra NŐ-vé válnunk, újra felfedeznünk a női princípiumot, ami egy csodálatos ajándék. A Nap, amellyel kísérőnk szembekerül, a Férfi, vagyis a férfi és a női minőség közötti különbségek válnak láthatóvá és megérthetővé, ugyanakkor kiegyensúlyozhatóvá úgy, hogy a Férfi a férfi minőségben, a Nő pedig a női minőségben létezhessen. Az égbolton ugye a két iker között látható ekkor a Hold, vagyis mások gondolatainak megértése, az akadálymentes kommunikáció is lehetővé válik. 

 

E nap hajnalán a Telihold trigont alkot a Halak-Neptunusszal, valamint a Skorpió jelben haladó Marssal és Jupiterrel – a Mars és a Jupiter pedig szintén trigonnal kapcsolódik a Neptunuszhoz. Ez az éjszaka a királytrigon fényében hozhat olyan álmokat, amelyek a fenti témákkal kapcsolatban megoldóképleteket foglalnak magukban. Figyeljünk rájuk!

 

Az indiai rendszer szerint a Telihold az Ardra, Felszálló Holdcsomó-típusú holdházban ragyog; a szó jelentése nyirkos, nedves, amely a testi-lelki termékenység metaforájaként is értelmezhető. Érdemes a kreativitást igénylő dolgokban, művészetekben is kipróbálnunk magunkat. 

 

Áldás!

 

Képek: Pinterest.

 

 

One thought on “Nőiség és hazatérés: Telihold a Rákban – 2018.01.02.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.