Ne csak álmodozz, cselekedj is! Jupiter-Uránusz szembenállás – 2017.09.28.

Csütörtökön, reggel 6 óra után  válik egzakttá a Mérleg-Jupiter és a Kos-Uránusz poláris fényszöge, a két jegy 27. fokát érintve. A sorsunkon való változtatás vágya egyre intenzívebb erővel kezd működni, de egyúttal azt is érezhetjük: a régi, jól bejáratott dolgok már nem működnek. A Plútó irányváltása szintén hasonló témákat feszeget, amelyről itt olvashatsz.

Kismilliószor olvashatjuk, hogy az igazi Élet a komfortzónánkon kívül kezdődik. Igen, elméletben ez tök jól hangzik és hevesen bólogatunk, de hol marad maga a változtatás…? Szeretnénk változni, változtatni, ám nem tesszük meg. Ezt az iszapszerű állapotot rázza fel alaposan a fényszög, mintegy kiszakítva minket a posványból, ahol eddig dagonyáztunk. A Kos, ahol az Uránusz tartózkodik, az elindulást, a kezdeteket szimbolizálja. E marsikus jelben az Uránusz lehetővé teszi, hogy az interakció, a végrehajtás kiegészüljön a magasabb szellemi energiákkal, azaz határozottan, de ne felelőtlenül cselekedjünk. A bolygó a Koson belül a Nyilas-szakaszban jár, vagyis a most megtett első lépések és döntések hosszabb távra szólnak, egyúttal magasabb szintek megcélzását sürgeti.

A Mérleg, amely jelben a Jupiter vándorol, a befelé vezető út eleje, amely a Skorpióba lépésekor (október 10.) ígér mélyebb tapasztalásokat, megéléseket, addig viszont elengedhetetlen a belső egyensúly elérése, az erre való törekvés. Hiába várjuk a legjobbakat, ha mi magunk nem teszünk érte semmit, csak céltalanul tengünk-lengünk. Tehát itt a lehetőség, hogy lépéseket tegyünk a kiegyenlítésre – külső és belső szinteken egyaránt. A Jupiter a Mérlegen belül az Ikrek-szekcióban jár, a merkúri energia pedig segíti a célok, vágyak átgondolását és rendszerezését. Az Ikrek-minőség pedig kettősségével segít rávilágítani a reális célokra, amelyek elérhetővé válnak, egyúttal elengedni azt, ami nem járható út számodra.

A fényszög üzenete tehát: eljött a régi, megcsontosodott, fénytelen, működésképtelen ideák lerombolásának ideje, amely -még ha ez elsőre meredeken is hangzik- egyúttal a belső egyensúly, a harmónia állapotát is segít elérni.

Az égbolton a Jupiter az Angyal (Szűz angyali része) csillagképben látható, vagyis az angyali támogatást élvezzük és számíthatunk  segítségükre – azonban ehhez nekünk is aktiválnunk kell magunkat. Az angyalok mindent megtesznek értünk, de semmit sem tesznek meg helyettünk! Az Uránusz a Felfelé Úszó Hal csillagaiban ragyog, ám érinti a Cet erőterét is: magasra juthatunk, ha a fejünkben is rendszerezzük a dolgokat.

Áldás!

És ismét egy kis zene. A holland Epica nevű szimfonikus metált játszó csapat The Holographic Principle című albuma tavaly szeptember 30-ával került a boltok polcaira, és a lemezen található dalok mindegyike zseniális, mély mondanivalóval, remek zenével, Mark Jansen gitáros hörgésével és Simone Simons, a zenekar frontasszonyának csodálatos énekével. Kiemelném a Tear Down Your Walls című szerzeményt, amelynek fő üzenete: ne csak ábrándozz, aktívan tegyél azért, amit el szeretnél érni.

“Ne a csodára várj, hanem cselekedj!”

– hallható a refrénben. Hallgassátok!

Képek: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.