Nap és Újhold az Oroszlánban – 2017.07.22.-23.

Július 22-én, 17:16-kor hagyja el a vizes Rák jelet az évkörön a Nap és belép a tüzes Oroszlánba. E jelben “otthon van” a Nap, azaz energiáját a legintenzívebben árasztja ki. Az égbolton ekkor érkezik meg a Rák csillagkép befogadó ágához, hogy aztán végighaladjon a tápláló és elengedő szeretetet szimbolizáló területeken is. 
A Nap a Szív, a kiáradó szeretet és az ÉN szimbólumaként saját jegyében, a szenvedélyes, tüzes Oroszlánban a kiáradó szeretetet hivatott megélni és sugározni. A Rák ugyanennek befogadásában is szerepet kap, tehát most különösen érvényessé válik a mondás, hogy azt kapod, amit adsz! Ahogyan életadó égitestünk végighalad a csillagképen és eléri a Jászolt, ahol a szeretet fogan és megsokszorozza ezt a hatást. A Rák csillagkép üzenete, a Rák minőség pedig a Fény befogadását és az általa történő megtermékenyítést (Jászol!) jelenti. Vagyis a Király (Oroszlán) itt már nem másokon, hanem Ön-magán uralkodik! Uralja ösztöneit, az öncélú mágiát pedig felváltja a nemesség, és az Oroszlánhoz szorosan kapcsolódó kreativitás. Éljük meg a teremtést, a létrehozás, alkotás örömét, bármilyen kreativitást igénylő dolog is eredményt hoz most.
 
 
Július 23-án, 11 óra 45 perckor az Újhold az Oroszlán jel 0. fokán születik meg, és nemcsak a Nappal, de a Marssal is együtt áll égi kísérőnk. A Nappal való együttállás összeadja a férfi-női energiákat, egyesíti a tudatot és a tudattalant, hosszabb távra töltve fel ezen hatásokat – az Oroszlán jel fix jellegének köszönhetően. A Hold a lélek jelképe. Az Oroszlán-Újholdnak köszönhetően minden érzés intenzívebbé és erősebbé válik, éljük meg ezeket bátran, ám ügyeljünk arra, hogy ne drámázzunk, ha nem szükséges.
A vizes jellegű Hold e tüzes jelben váratlanul jelentkező felismeréseket hoz, valamint alkalmassá tesz minket arra, hogy az elesetteket, a nehéz életszakaszban járó embertársainkat átsegíthessük a krízisen. Ne habozzunk önzetlenül segíteni a másiknak, a hála sem fog elmaradni. 
 
Áldás!
 
Képek: innen (1) és innen (2)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.