Nap és Merkúr a Mérlegben

Szeptember 22-én a Merkúr belép a Mérleg jegyébe, az égen a Szűz fej-részénél látható a planéta. A Merkúr, mint a Naphoz (Szív!) legközelebb keringő bolygó, a Fény közvetlen megismerését és átadását jelképező planéta. A Mérleg jegyében a kapcsolatok felé irányítja a figyelmet – és a Fényt! Vagyis kapcsolataink felfényesítése és harmonizálása kerül sorra.
Az igazságok kimondatnak és tisztázást nyer minden olyan dolog, ami eddig keszekuszának és zavarosnak tűnt. Személyes szinten az Ikrek és a Szűz jegyében kezdődő házaid eseményeit, energiáit viszi a Mérleg-házadba, tölti fel azt Fénnyel, hírekkel, valamint a Szűz csillagkép érintettsége révén gyakorlatias megoldásokkal és precizitással. A kitartó mentális munka most eredményeket hoz, a gyümölcsök learatása (Szűz – aratás!) következik, amennyiben szándékaid a tisztaságon és az őszinte cselekedeteken alapulnak. 
 
23-án, hajnalban a Nap is követi a Merkúrt, belép a levegős Mérlegbe. Csillagképi értelemben Napunk a Szűzben jár, vagyis a harmónia (Mérleg) racionalizálása (Szűz csillagkép) most a legaktuálisabb. A Mérleg a Bika mellett a másik vénuszi jel, így a művészetekkel való foglalkozás igénye is felerősödik.
A Mérleg a párkapcsolat jegye. A poláris jegy, a Kos szakaszában a tűz elem általi teremtés, a létrehozás a fő témakör, a Mérleg-szakaszban pedig a létrehozott, megteremtett dolgok szellemi-párkapcsolati szintre emelése. Vagyis “ami az enyém, a Tiéd is” – elv lép életbe, legalábbis ezt kell gyakorolnunk ebben az időszakban. Az önzetlenség, az adok-kapok most rendkívüli energiákkal jut kifejeződésre. Ha nincs párod, a másokkal szembeni türelmet kell gyakorolnod és helyrebillentened az egyensúlyt, ahol energiaszint-különbségek vannak. Ha valakivel fasírtban vagy, tedd meg az első lépést még akkor is, ha ez elsőre nagyon nehéznek tűnik. Az őszinteség most a legkifizetődőbb, a makacs ellenállás és a gyerekes durcázás itt nem vezet eredményre. A levegő elem segít felismeri azon dolgokat, amelyek módosításra, átalakításra szorulnak – ez pedig majd a Skorpió-szakasz témája lesz.
 
A párkapcsolatok terén azonban nemcsak az önzetlenség és az egyensúly gyakorlása lesz a feladat. Többször is írtam, hogy a Társunk nem más, mint egy tükör. Tehát, ha valami unszimpatikussá válik Társad viselkedésében, először saját Magadban kell vizsgálódnod.
 
Áldás!
 
Képek: Bill Attride és Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.