Nap az Ikrekben – 2019.05.21.

21-én, 10:07-kor a Nap az Ikrek jegyébe lép. Előtérbe kerülnek a kapcsolatok, a testvériség, a polaritások megértése, a kisebb utazások és a kommunikáció. Életadó, tüzes égitestünk e levegős jelben előtérbe tolja a kapcsolatok fontosságát, az intellektust, az információszerzést. Rengeteg impulzus és élmény ér bennünket, és minden megszerzett információt bölcsességgé, magasabb szintű tudássá kell emelni – ez az Ikrek/Nyilas tengely fő témája.

 

Az Ikrek a közlés, a közvetítés jele is, a Nap pedig e merkúri jelben a szeretet közvetítését tűzi ki céljául. A Nap a szív, a szív pedig a hely, ahol a szeretet születik – s ennek áramoltatását akadálymentesen gyakorolhatjuk, hiszen a Merkúr, amely az Ikrek planétája, a szeretet fényének közvetítője!

 

 

Kapcsolataink felülvizsgálatakor lemorzsolódhatnak emberek; de akik megmaradnak, azokkal közelebb kerülünk egymáshoz. A Nap a Bika csillagképben tartózkodik, ám alig egy hónap és a Tejútra lép; a magasabb minőséghez viszont elengedhetetlen, hogy szelektálást végezzünk kapcsolatainkban. Akik nem felöltenek, hanem lehúznak, nem biztos, hogy mellettünk maradnak. Mérgezett energiákkal nem lehet az Istenek Útjára lépni.

A Nap alatt jegyváltásakor az Eridánusz folyó egyik kanyarulata  látható – azaz sorsfordító erők állnak rendelkezésünkre, s csak rajtunk múlik, mire használjuk ezt az erőt! Felette a Perzeusz csillagkép látható, amelynek egyik legfényesebb csillaga a Mirfak – ez alatt ragyog a Nap, a Mirfak pedig a félelmek elengedését szimbolizálja, az  ősbizalmat és a bátorságot. Bízzunk tehát saját teremtő erőnkben, a szeretet erejében és induljunk el végre az úton.

Személyes szinten az Oroszlán jelben kezdődő házad eseményeit színezi az Ikrek-házad témáival, fénnyel és ragyogással elárasztva azt. Az indai rendszerben a Nap jegyváltása a Krittika nevű holdházat érinti. A szó jelentése penge, vágás – utalás ez a szellemi erők jelentőségére (“vág az esze” , “pengeéles az agya”).

Áldás!

Kép:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.