Nap és Merkúr a Rákban: a belső otthon megtalálása – 2017.06.21.

Június 21-én, reggel 6:25-kor lép át az évkör Rák jegyébe a Nap. A napforduló megtörténtével a világosság győzelmét ünnepelhetjük, s megszülhetjük (Rák – szülés, születés) saját győzelmünket. Az Ikrek-szakaszban megszerzett tapasztalatok és ismeretek ösztönöket hívnak elő, belső rezgésekkel kiegészülve hangulatokká alakítanak mindent.

 

Érzések és intuíciók születésének ideje ez, amelyek birtokában felkészülhetünk arra, hogy innentől a nappali órák száma fokozatosan csökken, igaz alig észrevehetően. Felbukkannak gyermekkori emlékek, korábbi életszakaszok képei, most tanulhatunk igazán a múltból, amely felismerések bölcsességgé érve segítenek minket a stabil jövő felépítésében. Képbe jön a honnan jöttem-hová tartok kérdéskör, a Rák-Bak tengely témája, amelyekre a válaszokat belső otthonunk, belső templomunk menedékében találhatjuk meg – ezt segíti elő a meditáció, az ima, a Fentiekhez intézett segítségkérések. Az égbolton ekkor életadó égitestünk Nimród kinyújtott karjánál látható – alatta ragyog a csillagkép Betelgeuse (alpha Orionis) csillagával – amely a bőséget, a gyógyulást és a megújult erőt segít meglátni és életünkbe beépíteni.

Néhány órával a Nap jegyváltása után, 11:58-kor a Merkúr is tiszteletét teszi e vizes jelben. A Merkúr kering legközelebb a Naphoz, amely a Szív, így általa közvetíthető legkönnyebben annak fénye! Reggelente vagy esténként mindenképpen érdemes meditálni, relaxálni, amíg a bolygó a Rák jelben tartózkodik, könnyebben megérted saját működésedet, szellemi és lelki szinten egyaránt. Sokatmondó álmokat is hozhat a Rák-Merkúr. Ehhez az égitesthez tartozik többek közt a gondolkodás és az analízis.

Testi szinten ezek az agynak (gondolkodás, intellektus), és a vékonybélnek (analízis, feldolgozás, hasznosítás) felel meg, e kettő pedig a Merkúr két uralt jegyének, az Ikreknek és a Szűznek az analógiái. A Rák jelben ezek különösen érzékeny témákká válhatnak. Az információkat, történéseket most egy emocionális szűrőn át fogadjuk be s dolgozzuk fel. A szintézis, az információ-feldolgozás ugyan nem akkora dinamikával megy végbe, mint az Ikrekben, de itt már a mélyebb tartalmakat is felfedezhetjük. Jegyváltásakor a planéta a X. házban tartózkodik, azaz fokozott figyelemhez jutnak a tervek, célok, ambíciók. Immár nem a kudarcokon való kesergés, hanem a Rák kardinális minőségéből eredő energia legyen az, amely hajtson minket. A múltban élni=meghalni…

Személyes szinten a Rák-házadat tölti fel Ikrek és Szűz jelleggel, vagyis az Ikrekben és Szűzben kezdődő házaid eseményeit viszi a Rák-házadba, össze-elegyítve a kettőt.

Áldás!

Kép: Tech Asli (1) és Bill Attride (2)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.