Nap a Bakban: a Fény visszatérése – 2018.12.21.

December 21-én, 23 óra 23 perckor lép át a Nyilasból a Bakba a Nap. Most a legrövidebb a nappal. Ám innentől kezdve -ahogy népiesen mondják- egy tyúklábnyilval hosszabbak lesznek a fényes órák, hiszen ez a Téli Napforduló napja is egyben, a wicca vallásban Yule néven ismert ünnep. Megszületik a Fény, amely egyre erősebbé válik és beragyog mindent, mindenkit. 

 

A lélek elérte a szintjének megfelelő spirituális bölcsességet, ennek birtokában folytatja útját a Fény felé. A Bakot gyarkan ábrázolják művészi képeken a hegytetőn állva, amint onnan tekint körbe. Nem fél. Nem szédül. Tudja, hogy biztonságban van és ahogyan visszatekint útjára, tudja, hogy a tapasztalatai bölcsebbé tették. Így érhetsz Te is a csúcsra! 

A Fény pedig átjárja az anyagi világot. A Bak a Zodiákus utolsó földies jegye, azaz most uralhatóvá válik az anyag – amelyben már a Fény is ott ragyog. A tudás tapasztalattá fényesedik, a mindenség érzése hatja át lelkünket. 

 

Ám eközben tudatosodik sorsfeladatunk is, amellyel ezt követően behatóbban tudunk foglalkozni és cselekedni is. Egy kardinális tengelyhez érkezünk a Bak-Nappal; a Rák-Bak tengely a “honnan jöttem – hová tartok” kérdéskört feszegeti. Ennek köszönhetően – pontosabban annak, hogy a Nap bevilágítja ezt fényével – azonban pontosan látjuk, merre is kell tartanunk. Ezt követően az anyag beszűkül, elhalványul, és ez a momentum már a Vízöntő-időszak előfutára, amely tisztít és gyógyít. Csak akkor gyógyulhatsz meg, ha pontosan látod problémáid gyökerét, amely akár a gyermekkorodig is visszanyúlhat (Rák jel!). 

 

Ennek ismeretében magabiztosan haladhatunk előre. Fél-elem nélkül.

 

Áldás!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.