Mit látsz meg először a képen? Elárulja legrejtettebb félelmed!

Mindannyiunknak vannak félelmei. Ám a legtöbb esetben az igazán mély félelmeket eltemetjük magunkban és nem akarunk tudomást venni róluk. 

 

Figyeld meg az alábbi rajzot és amelyik részlete leginkább vonzza a figyelmedet, az mutatja meg belső félelmeidet. 

 

Lássuk!

 

A KISLÁNY

 

Gyermekkori negatív élményeidet fedi fel a kislány, ha őt választottad. Ezeket az érzéseket tudatosan elfojtani próbálod, ám gyakran álmodsz velük vagy emlékeztetnek rájuk dolgok, történések a mindennapi életedben. Lehet, hogy félsz a felelősségvállalástól, vagy valamelyik szülőd szigorú volt Veled, esetleg bántalmazást szenvedtél el tőle. Mindenképp érdemes mélyebben belemenned a félelmedbe, hogy megtaláld a gyökerét és megszabadulj tőle.

 

A PILLANGÓ

 

Általában pozitív szimbólumként tartják számon, ám a félelmek közül a haláltól, az elkerülhetetlen dolgoktól, a változástól való rettegést mutatja. Ha a pillangón akadt meg a szemed, elképzelhető, hogy valamilyen változás vár Rád, de Te félsz ettől. Félsz, hogy nem úgy alakulnak a dolgaid, ahogyan tervezted. A változások olykor valóban fájalmasak, de szükségesek ahhoz, hogy fejlődni tudj. Engedd meg hát, hogy megtörténjen és szavazd meg a bizalmat a változásnak. Lehet, hogy eközben meg kell válnod bizonyos emberektől és dolgoktól, de utad végén felszabadultan repülhetsz, akár a pillangó!

 

AZ EPER

 

Az eper a kép közepén látható, és nem mást szimbolizál, mint a szívet. Ha ezt a szimbólumot választottad, kapcsolataidat kell felülvizsgálnod. Ám ez nemcsak a szerelemre értendő! Minden kapcsolat, ami körbevesz Téged, górcső alá kell, hogy kerüljön. Valóban őszinték a kapcsolataid? Nem érdek vagy félelem vezet, hogy mellette legyél? Nézz mélyen a szíved mélyére és őszintén válaszold meg a kérdést.

 

A PÓK 

 

A legtöbb ember ösztönösen fél a pókoktól, mások viszont szerencseszimbólumként tartják számon. E képen a biztonságérzet hiányára utal, ha a pókot pillantottad meg először. Akár fizikai, akár szellemi szinten, de nem érzed Magad teljes biztonságban. Félelmed nem enged ki a világba, ami azonban hosszútávon egyenes út a depresszióhoz és a lelki betegségekhez. Mitől félsz? Aggódsz a jövőd miatt? Mások vélményétől tartasz vagy attól, hogy nem sikerül azonnal célt érned? A megoldás: kimozdulni és kitartónak maradni, a jövőd pedig ennek megfelelően alakul majd.

 

A PLÜSSÁLLATOK

 

Oldalt látható két plüssállat, egy nyuszi balra és egy teddy mackó jobbra – mindkettőnek egy szeme van, és ez félelmetessé teszi őket. Miért menekülsz a kihívások, a valóság elől egy álomvilágba? Ott kényelmesebb, az biztos, de nem a valódi életed. Valaki más életét akarod élni, ám ez biztosan nem a Neked való útra visz. Valódi küldetésedet Te is érzed, ne másoknak akarj megfelelni, hanem szíved szavát kövesd!

A HALÁLFEJ

Ahogyan láthatod, a két fa közötti terület, a pók, az eper, a pillangó és a kislány testhelyzete egy halálfejet formáz. Ha ez tűnt fel első pillantásra, úgyszólván az egész élettől, a világtól félsz. Túlzottan függsz mások véleményétől, ezért sokat adsz a külvilágra, hogy az általad megfelelőnek vélt reakciót kiváltsd. Ám ezt kontrollálni nem kis erőt igényel, és egyszer csak azt mondhatja a lelked, hogy nem bírja tovább – ez pedig depressziót, pánikbetegséget és egyéb pszichés kórképeket eredményezhet. Vállald Önmagad, ne mások véleménye érdekeljen, egyszerűen: ÉLJ!

Kép: Trevor Brown

 

Forrás: Life Coach Code.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.