11 hozzászólás

 1. Pintér Magdolna

  Nagyon érdekes, lehet, hogy én is idős lélek vagyok. Ugyanis már gyerekkoromban olyan barátnőm volt, akit senki nem szeretett, mindig úgy éreztem, hogy meg kell védenem. Ki is álltam mellette. Aztán jöttek a férjek. Az első nagyon függött az anyjától, a családjától. A második férjem pedig egy hazug ember volt, aki sokszor leitta magát, bántott bennünket. Nem könnyű élet. Már nem is keresek senkit, mert így nyugodtabb az életem. A gyerekeim felnőttek, éppen elég értük aggódnom. Az ő boldogságuk fontos, de már odafigyelek a saját szükségleteimre is 🙂

 2. Tápai Katalin

  Teljesen en vagyok. Azt, hogy tulerzekeny vagyok, tudtam, de, hogy ez az oreg leleknek (is) koszonheto, meg nem allapitotta meg senki. Valoban nem konnyu, de ha az elonyeit nezzuk, talan sikerul, hiszen nem semmiert vagyunk itt, ebben az eletben. Mivel mi mar vegigcsinaltunk egyet-s mast, bizonyos tapasztalatok mar benne vannak a tudatalattinkban. Ha ezzel masokat tudunk segiteni (es tudunk, mint ahogy az elottem szolok is irtak), valamelyest tudunk sajat magunkon is segiteni. Az elso lepes, hogy ne probaljunk ez ellen ellenkezni, hanem fogadjuk el tenynek, smaris felszbadul energa, amit tovabbi “epitkezesre” tudunk hasznalni. Nem tudalekoskodni szerettem volna, hanem a sajat tapasztalatomat tovabbadni.

 3. Schafranek- Lugosi Judit

  Tudom, hogy öreg vagyok. Sokat látott, sokat tapasztalt. És még mindig rengeteg tanulnivalóm van. Már élem a szeretet elcsépelt fogalmának lényegét. És minden más csak hiábavalóság.
  Második férjem az a kisfiú, akinek -pici kétéves kislányként-a hajfürtjei között látni megcsillanni a napfényt, a boldogság volt maga. Szem elől tévesztettük egymást 35 évre, de 7 éve megtalált, és azóta elválaszthatatlanok vagyunk, tükrei egymásnak.

 4. némei nella

  nekem egy , a semmiből hirtelen előkerült és hirtelen el is tűnő nő – aki leginkább egy cigány jósnőnek nézett ki – mondta azt , hogy én idős lélek vagyok. lehet h utoljára születtem le. hittem is neki meg nem is- mi az h “nekem már nem kell tanulnom annyit, én már mindent tudok”- nem tudtam mit kezdeni az információval. de belül éreztem, h én vhogy másképp állok a dolgokhoz a világban, nem akarom elfogadni amit mindenki elfogad, hogy az nem lehet h ne legyenek jó emberek, ne alakuljon jóra minden. kiskoromban nagyon sokat sírtam- nem is voltak emiatt barátaim. persze ez csak középiskolás koromban lett elmondva, mikor rákérdeztem miért nem barátkoztak velem . az egész életem egy nagy ELHAGYATOTTSÁG volt. fiatalként is , felnőttként is , a családban is . ez a cikk most adott választ erre az egészre nekem. persze h énrám is teljesen illik amit leírtak! kivéve azt, h azonnal visszavonulok , ha nem érzem a szilárd talajt. nem tettem, sokáig nem. csak most az idén először, h aránylag hamar kiléptem egy kapcsolatból, mert éreztem, h nem jó nekem. szval fejlődök ebben :-). és várom az igazit….

 5. Márta

  Idős lélek vagyok szinte mind ezeken átmentem. Volt egy nagy szerelem pár éve életembe gyógyszerfüggő volt próbáltam leszoktatni többször mint gyógyító is,sajnos nem ment. Hiába szerettem nagyon és ő is engem közel öt év után feladtam kapcsolatot. Nagyon fájt ez számomra hogy ott kellet hagynom mert rámentem volna Ezek után évekig nem tudtam újra senki felé nyitni, mire kb egy éve sikerült de nagy csalódás lett vége,úgy érzem átvertek. Most ott tartok hogy szeretnék egy boldog párkapcsolatot.

 6. Lujza

  Ezt éreztem mindig is..Halált, születést, eseményeket, jót, rosszat, jó embereket, rossz embereket…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.