Metamorfózis: Telihold a Skorpióban – 2018.04.30.

Április 30-án, 2:56-kor Telihold születik a Skorpió jel 9. fokán. A csillagos égbolton az Angyal (Szűz csillagkép angyali része) alatt láthatjuk kísérőnket. Amikor a Nap és a Hold poláris fényszöget alkotnak egymással, A Nap életadó Fénye megvilágítja lelkünk minden zugát, minden rejtett dolgot. A Skorpió jel kapcsán ez némileg érzékenyen érinthet bennünket, ám angyali segítséggel mehet végbe az összes lehúzó energia levágása: a féltékenységé, a birtoklásé, a hatalmaskodásé, a beteges ellenőrzési kényszeré. 
 
A polaritás ugyanakkor a kiegyensúlyozást is magában foglalja! A Nap a Bika jegyében jár, csillagképileg a Felfelé Úszó Hal, a Kos és a Cet érintettek ekkor. A Felfelé Úszó hal a magasabb szintek felé törekvés, a Kos az új kezdetek, a Cet pedig a belső megtisztulás. Azaz kimosható (Skorpió – víz elem és a Cet) lelkedből az összes fél-elem, amely helyén megszületik a bátorság, (ez az új kezdet -Kos), amely segít a magasabb szintekre felérni (Halak csillagkép).
 
A Skorpió Telihold ezek mellett segít abban, hogy lelkünk legeldugottabb zugait is megismerhessük, merjünk szembenézni Ön-Magunkkal. A Skorpió az átalakulás, metamorfózis szimbóluma, és a halál fogalmát is ehhez a jegyhez társítják. Itt halnak meg a minket nem szolgáló minőségek, azon energiák, amelyek nem segítik fejlődésünket. Magas szinten a Skorpió már a gyönyörűséges Főnixmadár, ami Te Magad lehetsz, ha mersz szembenézni Önmagaddal, elengedni a múltat és átalakulni – e katarzison keresztül érhető el a lelki-érzelmi biztonság, amely a Skorpió jegy fix jellegéhez is tartozik.
 
A Telihold az indiai rendszerben a Szváti, Sárkányfej-jellegű holdházat érinti, amely kardot jelent magyarul; a kard a levágás szimbóluma, ami a skorpió ollójával is analóg.
 
Áldás!
 
Képek: Pinterest.

One thought on “Metamorfózis: Telihold a Skorpióban – 2018.04.30.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük