Merkúri irányváltás és Mars a Szűzben

Kedden, a délelőtti órákban vált irányt a Merkúr az Oroszlán jel 28. fokán és elindul újra egyik saját jele, a Szűz felé. Mivel a direktbe fordulás analóg a teremtéssel, a születéssel, komoly szellemi energiák birtokába kerülhetünk, amelyeket életünk minden területén -de különösen azon horoszkópházunkban, ahová a Szűz jel került- kamatoztatni tudunk.

Csillagképileg a Napot leggyorsabban körberohanó planéta az Oroszlán nemzőszervei alatt fordul direkt mozgásba, s ez a terület a teremtés, kreativitás, alkotás területe. Alatta láthatjuk az Északi Vízikígyó, azaz a Hydra fej-részét, amely a bennünk lévő, feltörni készülő bölcsesség, gyógyító erő jelképe, tehát gyógyító szertartásoknak és művészeti tevékenyéségeknek is kedvez a Merkúr előreindulása. A Szűz-Merkúrról itt olvashattok bővebben. Az indiai rendszerben a Mágha nevű, Sárkányfarok (Ketu) jellegű holdházat érinti a Merkúr ekkor; maga a szó jótékonyat, sikereset jelent. Ez is egy utalás arra, hogy amennyiben kreativitással kapcsolatos tervünk születik, ne habozzunk megvalósítani azt. Különösen érvényes ez akkor, ha zenével, énekléssel kapcsolatos álmokat dédelgetünk.

 

Nagyjából a Merkúr irányváltásával egy időben a Mars belép a Szűz jelbe. Az égbolton ekkor az Oroszlán Szívével, a Regulusszal (alpha Leonis), alatta ragyognak az Északi Vízikígyó és a Szextáns csillagai. A Mars a tűz elem világosságot teremtő erejét képviseli, s ez most a gyakorlatban is megmutatkozik. A Szűz jegy érintettsége révén a teremtés immár az anyagi világban realizálódik, az Oroszlán csillagképben járva, a Regulusszal együtt állva pedig a szeretet lángjának ragyogásával tudunk létrehozni, teremteni. A fejlődés igénye sokszoros erővel tör felszínre, a lassan, de biztosan elv alapján (tüzes bolygó földies jegyben) pedig biztos eredményeket érünk el. A legreálisabb utat ösztönösen megtalálod és kitartasz mellette.

A Hydra csillagkép érintettsége mutatja a sérülések gyógyulását, amelyet saját erőből hajtasz végre, nem pirulákkal, a Szextáns, mint a Lélek Fény-erejének mérőeszköze pedig megmutatja az irányt, amerre tovább haladnod kell. Emellett a máskor terhes kötelezettségeknek érzett ügyek, hétköznapi – és a nemszeretem-feladatok elvégzéséhez is több erő áll rendelkezésünkre, érdemes ezt kihasználni. Személyes szinten a Szűz jegyében kezdődő házadba viszi a Kos-házad energiáit, azt tölti fel nem kis mennyiségű energialökettel. A Szűz, mint változó minőségű jel, az új utakat, a változást készíti elő, ám ehhez el kell végeznünk feladatainkat, le kell futnunk a kötelező köröket a következő szint eléréséhez. Jegyváltásakor a Mars az indiai rendszer szerint -a Merkúrhoz hasonlóan- a Mágha, Ketu (Sárkányfarok) – jellegű holdházban tartózkodik, így jelentéstartalma hasonló: ha a kötelező dolgokat rendbe rakod, elvégzed, biztos lehetsz abban, hogy rengeteg lehetőség vár Rád a későbbiekben. 

Áldás!

Képek: innen és innen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük