Merkúr és Vénusz a Mérlegben – 2019.09.14.

14-én, 9:14-kor a Merkúr belép a Mérleg jegyébe, az égen a Szűz fej-részénél látható a planéta. A Merkúr, mint a Naphoz (Szív!) legközelebb keringő bolygó, a Fény közvetlen megismerését és átadását jelképező planéta. A Mérleg jegyében a kapcsolatok felé irányítja a figyelmet – és a Fényt! Vagyis kapcsolataink felfényesítése és harmonizálása kerül sorra.

Az igazságok kimondatnak és tisztázást nyer minden olyan dolog, ami eddig keszekuszának és zavarosnak tűnt. Személyes szinten az Ikrek és a Szűz jegyében kezdődő házaid eseményeit, energiáit viszi a Mérleg-házadba, tölti fel azt Fénnyel, hírekkel, valamint a Szűz csillagkép érintettsége révén gyakorlatias megoldásokkal és precizitással. A kitartó mentális munka most eredményeket hoz, a gyümölcsök learatása (Szűz – aratás!) következik, amennyiben szándékaid a tisztaságon és az őszinte cselekedeteken alapulnak.

Később, 15:43-kor a Vénusz is követi a Merkúrt, egyik saját jelébe lép. Az égbolton bolygószomszédunk a Szűzben ragyog, alatta a Holló és a Serleg csillagképek. Az évkör második felének kezdete a Mérleg, amely a harmónia megteremtésének lehetőségét és szükségességét hordozza magában. Az egymás felé mutatott megértés, a nézetkülönbségek diplomáciával történő rendezése most válik legfontosabbá, hiszen a minőségi átalakulás, a Teljesség elérése, amely a Skorpió-Vénusz témája lesz, csak ezt követően realizálható! A Szűz csillagkép biztosítja mindehhez a tiszta terepet, az alatta ragyogó csillagképek, a Holló és a Serleg is fontos szerepet kapnak a fentiekben: a Holló segít lezárni azon dolgokat, amelyek már régóta húzódtak a kapcsolaton belül, a Serlegben, -anyaméh-szimbólum!- megszületnek az új minőségek, amelyek segítenek a felsőbb szintekre lépni.

 

 

E szakaszban kerül MÉRLEG-re minden kapcsolati tettünk, megmérettetik a lelkünk. Valóban mindent megtettél a harmonikus kapcsolatért? Ha nem, arról egyértelmű jeleket kapsz, és november 7-ig minden lehetőség biztosított lesz ennek rendezésére. Az Igazság belső Mérlege a kozmikus törvények szerint mér…amennyiben még nem nyomta el a az ego…a kozmikus törvény általi egyensúly elérése kardinális kérdés, ahogyan a Mérleg jegy is kardinális minőséggel bír! A levegő elemnek köszönhetően gondolati szinten is fogékonyabbá válunk, intellektuális erőink is kiéleződnek, s ezt saját egónk fényezése helyett arra kell használnunk, hogy a Másikkal egy szintre kerüljünk! Csak így érthetjük meg Őt, így tudjuk megoldani a kapcsolati feladatokat. És még valami: a Társ csak azokra a megnyilvánulásokra tud reagálni, amelyek bennünk is megvannak, azaz: a Társ egy TÜKÖR! Ezt több posztban is írtam, de a Mérleg-Vénusz idején ez különösen nagy jelentőséget kap.

Áldás!

Képek: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.