Merkúr és Újhold a Halak jegyében

Vasárnap hajnalban, 0 óra 8 perckor a Merkúr belép az évkörön a Halak jegyébe. Ez a jel -mint ahogyan többször is szó esett róla- az összegzés jele. A Merkúr a Halakban a hagyományos értelmezés szerint exilben van, ami a mai asztrológiai kiadványok szerint egy nagyon rossz pozíció. Ez azonban nem igaz! Mindegyik bolygóállásból ki lehet hozni a legjobbat vagy legrosszabbat – és rajtunk múlik, melyik irányba indulunk.

Bill Attride

A Halak-Merkúr lehetőséget kínál arra, hogy megszabaduljunk a korlátozó gondolatoktól, s ezeken túllépve egy magasabb szintről szemléljünk és oldjunk meg dolgokat. E bolygóhelyzet egyik hatása, hogy igyekszünk megérteni az érzelmeket, mind a sajátunkét, mind másokét. Érzéseinket könnyebben kinyilatkoztatjuk, pl. sok énekes, dalszerző, színész és író képletében szerepel Halak-Merkúr. Ki is KELL mondanunk, amit érzünk, amit a Merkúr vizes jelben történő látogatása meg is könnyít. Ezzel elejét vehetjük az önmarcangolásnak, az önsajnálatnak és a függőségekbe menekülésnek. Ám mi magunk is kiváló tanácsadóivá válhatunk másoknak érzelmi téren. Csillagképi értelemben a Vízöntő múltat tisztító habjaiban látható a Merkúr jegyváltásakor. A múlt feldolgozásának, “tisztára mosásának” is most érkezett el az ideje. 

Szintén e napon, 15:59-kor Újhold születik a Halak jel 8. fokán. A mélyebb megértés által születhetünk csak újjá, vagyis ez az Újhold kedvez a meditálásnak, elmélkedésnek, magunkba tekintésnek. Összerakhatjuk lelkünket, és lelkünk tájképét nézve minden olyan esemény értelmet nyer, amelyekre eddig nem tudtuk a válaszokat. Különösen azon életterületedet – horoszkópházadat- érinti ez az esemény, ahová a Halak jel 8. foka került.

Bill Attride

Lehet, hogy egy évek óta mardosó kérdésre kapsz választ bensődön keresztül, vagy egy problémára érkezik megoldás az intuitív képességeid által. A tudatos (Nap) és tudatalatti (Hold) energiák összedolgoznak, a két égitest pedig a Vízöntő jövőt tisztító zuhataga alatt egyesül – azaz, ahogy megérted a múltat, tisztává válik a jövőd is. Eljött a lezárás ideje, azaz ideje lezárni mindent, ami gyötrődést okozott – és elengedni a káros gondolatokat. Az Újhold alatt a Szobrász ragyog, amely a saját, alacsony szintű tulajdonságaink “lefaragására” szólít fel.

Áldás!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.