Merkúr a Szűzben – 2018.09.06.

Csütörtökön reggel a Merkúr az évkörön a Szűz jegyébe lépett, vagyis egyik saját, uralmi helyére került.​ A csillagos égen viszont az Oroszlán Szívével, a szerencsét hozó Regulus csillaggal ragyog együtt. A szívek megnyílnak, s a szenvedély mellett immár a gyakorlatba ültethető tervekről, a komolyabb döntésekről is szó esik a kapcsolatokban.

 

Személyes szinten a Szűz-házadban gyorsulnak fel a dolgok, sziporkázó gondolatok és ötletek támadnak, amelyek a gyakorlatban is kivitelezhetők. Tehát igen komoly, de pozitív impulzusokra lehet számítani a Merkúr jegyváltásával, amelyek megvalósítva hosszú távon is működnek – különösen szerelmi témákban és a kreatív erő kibontakoztatásában, immáron termékeny talajt kapnak az ötleteid.  

 


Testi szinten a vékonybelek tartoznak a Szűz uralma alá, a Merkúr pedig a szabályos, kis amplitúdójú mozgások irányítója a szervezetben – ide tartozik a belek perisztaltikája is. A túlgondolás, a túlagyalás könnyen rámehet a belekre, ezért agonizálás helyett inkább a megoldásokon törjük a fejünket. Minden probléma magában hordozza a megoldást is! Az agyalásról pedig annyit, hogy az agytekervények feltűnően hasonlítanak a vékonybelekre – itt van tehát a kapocs az ideges eredetű emésztési gondokra, amely sok Szűz-típusú embernél igen gyakran felütik a fejüket, ha túl sokat “agyalnak”.

 

Áldott Őszt kívánok!

 

Kép: Bill Attride

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.