Merkúr a Nyilasban – 2018.10.31.

Október utolsó napján, 05:38-kor lép a Merkúr a tüzes Nyilas jegyébe, az égbolton pedig ekkor a Skorpió ollójánál látható a planéta. A régóta húzódó ügyeink kerülnek előtérbe; itt az ideje, hogy pontot tegyünk ezek végére, a Skorpió ollója pedig ezek levágását és a problémák végleges megoldását jelképezi. A Nyilas-Merkúr segíti a helyzetfelismerést, az ötleteket, ám fontos, hogy ne kapkodjunk el semmit, ha új dolgon törjük a fejünket. Ne ugorjunk fejest azonnal az első lehetőségbe, vizsgáljunk meg több alternatívát is! 

A Nyilas az utolsó tűz-jegyként összegyűjti ezen elem összes erejét, amely nem más, mint a teremtés, a létrehozás, a kreatív erő. A Tűz (tisztítótűz!) elégeti a terméketlen, fénytelen, rugalmatlan dolgokat, ideákat, magasba emelve ezzel a Lelket! A Skorpió jelképezte Halál után megnyílnak az Égi Csatornák, a fizikai világ pedig a magasabb szférákhoz lesz mérve. Mivel a Nyilas az utolsó Tűz elemű jegy az évkörön, itt visszavonhatatlanul el kell égnie mindennek, ami nem Szeretet. 

 

 

 

Az indiai rendszerben az Anurádha, szaturnuszi típusú holdházat érinti a Merkúr jegyváltása, amely szó jelentése: siker. Ha képesek vagyunk felülírni eddigi, lehúzó gondolatainkat és hitrendszerünket, a siker is közelebb kerül hozzánk – ebben segít a Jupiter-uralta Nyilas.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.