Meghal a régi, megszületik az új: Plútó direkt – 2017.09.28.

A Naprendszer peremén keringő Plútó hónapok óta tartó hátráló mozgásából direktbe fordul csütörtökön, a délutáni órákban, a Bak jel 16. fokán. Az ezt megelőző napokban, a stacioner időszakban látszólag semmi nem történik. Ám ez csak a vihar előtti csend!

Két területet érint főleg a Plútó direktbe fordulása személyes szinten: az egyik a Skorpió, a másik a Bak terület (ház). És ez a két terület szorosan kapcsolódik egymáshoz. Ami a retrográd Plútó időszaka alatt megrekedt, nem haladt előre, az most meglódul, és nem is akárhogyan! Hiszen a Plútó a kirobbanó erőt, a gyökeres változásokat (is) képviseli. Az érintett életterületeken a retrográd időszak alatt lehetőséged volt átértékelni, más perspektívából szemlélni dolgokat, egy múltból visszatérő kérdéskört megoldani és bölcsebbé válni. Éppen ezért lehet, hogy új köntösben, kicsit másképpen, de valóra válthatod ezen területeket érintő terveidet. A lehetőségeid ott lesznek, csak vedd észre őket! Valami “meghalt” az adott területeken, de egyúttal ez egy új lehetőség születését ígéri.

A Mars magasabb oktávjaként nemcsak a rövidebb távú terveket, hanem a sorsfordítás erejét biztosítja. Most felülírhatod mindazt, ami az elmúlt hónapokban talán kissé akadozott, hátráltatva érezted Magad benne. Különösen a Bak-házad témáiban adja meg a lehetőséget a sorsfordításra, a tervek kivitelezésére. Talán hónapok óta érlelődött Benned a változtatásra való igény, most viszont ehhez megkapsz minden lehetőséget! A Mars a mennyiségi, a Plútó a minőségi változás! Több út is felmerült Benned az adott terveddel kapcsolatban, most minden eddiginél egyértelműbben érzed a Számodra legoptimálisabb irányt. Lehetőségek érkeznek, és még ha elsőre furcsának vagy nehezen kivitelezhetőnek is tűnik, az a Te utad! Ugyanígy a Skorpióban kezdődő házadat is érinti a Plútó irányváltása: a gátak eltűnnek, a vágyaid teljesülnek, mégpedig gyors tempóban, dinamikával. Valami megszűnik a Skorpió és Bak területeiden, viszont olyan ajtók nyílnak meg, amelyek eddig zárva voltak előtted! Te pedig nyugodtan sétálj be rajtuk, mert életed nagy lehetőségei várnak ott Rád.

Csillagképileg az égitest a Nyilasban látható, felette a Pajzs ragyog. Az ötletek, ideák, a magasabb szintet megcélzó elképzelések megvalósítása jön el, a Pajzs pedig a védelmet is biztosítja ehhez. A Plútó a Tejútról lehozott tudást most segít a gyakorlatba ültetni.

Irányváltása idején a Plútó a Purva Sadha nevű holdházban tartózkodik az indiai rendszer szerint. A szó jelentése: gyors siker. Ez vár Rád, ha élsz a lehetőségekkel és bátran tartasz előre. E napon a Hold találkozik a Plútóval; a lelki transzformáció, az átalakulás igénye minden eddiginél erősebbé válik, elindulhat a gyógyulás, elsősorban a lélek gyógyulása. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a test is renegerálódjon. Hosszabb ideje kínzó nyavalyákból lábalhatsz ki, ha megleled a baj gyökerét. Egyúttal üzenet arra vonatkozóan is, hogy ideje szembenéznünk azzal, amit valójában érzünk, amire valójában vágyunk. Ne érjük be látszatmegoldásokkal, látszatboldogsággal, látszatélettel.

A Plútó azonban a világ eseményeire is ráveti röntgenszemeit: folytatódik a tabuk döntögetése, olyan események napvilágra kerülésével, amelyekről az emberek nem szívesen beszélnek és hallanak. Az év hátralévő részében rengeteg tabunak számító témát érintő hírekkel és botrányokkal szembesülünk; ezzel a Plútó arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy nem mehetünk el szó nélkül, vállvonogatva az adott téma mellett. A Plútó ugyanis -éppúgy, mint uralt jele, a Skorpió- végleges megoldásokat keres…

Ráadásul az elmúlt hónapokban átélt természeti katasztrófákat is tapasztalhattunk: hurrikánok, földrengések. Rengeteg halálos áldozatot követelve. Ezek mind-mind a megoldáskeresésre hívják fel a figyelmet, még ha ez meredeken, sőt megbotránkoztatón hangzik. Mindennek van előzménye, csak ugye ezt előszeretettel felejtjük el és szarjuk telibe a figyelmeztető jeleket. Kaptunk már eleget belőlük, de nem hallottuk őket. Vagy nem akartuk meghallani. Itt a lehetőség, hogy ezen változtathassunk.

Áldás!

Képek: Bill Attride és Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük