Meditáció – Földhöz kötés

E gyakorlat nagy előnye, hogy egyesíti magában a tisztítást, a védelem megteremtését és a belső középpont megtalálását. 

1. Helyezkedj el kényelmesen, gondoskodj arról, hogy senki és semmi ne zavarhasson meg (nyugodt hely, számítógép, telefon legyen kikapcsolva/lenémítva). Hunyd be a szemeidet, összpontosíts a légzésedre, izmaid legyenek lazák.

2. Koncentrálj most talpadra és gerinced alsó végére, ahol a gyökércsakrád található. Vizualizáld, ahogy a talpadból, gerinced végéből gyökerek nőnek ki és lehatolnak jó mélyre a földbe.

3. Kilégzéskor képzeld, hogy a Benned összegyűlt feszültség, stressz és méreganyag most ezeken a gyökereken át bejut a földbe, ahol átminősül, megtisztul és újra felhasználhatóvá válik, életenergia formájában.

4. Gyökereiddel nyúlj le a Föld középpontjáig, kapaszkodj meg a földben erősen. A legmélyebb ponton eléred a Föld Anyát. Mondj neki köszönetet minden szeretetért, táplálásért, gondoskodásért, amit nap mint nap kapsz Tőle. Kérd meg, hogy most is töltsön fel éltető, tápláló, meleg Fényével.

5. Érezd, ahogy a Föld Anya szeretete végighalad a gyökereiden, átmelegíti és kifényesíti őket. Lélegezz mélyeket, lélegezd Magadba a föld gyógyító, tápláló energiáját.

6. Érezd, ahogyan ez a meleg fény végighalad lábaidon, s eléri a gyökércsakrádat, amely a végbél és a nemi szervek között található. Feltölti meleg, vörös fénnyel, átmossa, kitisztítja és egyensúlyba hozza ezt a csakrát. Érezd Magadban a stabilitást, a biztonságot és az életerőt, hogy otthon vagy Testedben ebben a világban.

7. A Föld Anya szeretete most a második energiaközpontodba, a szakrális csakrádhoz érkezik, feltölti ezt meleg, narancsszínű fénnyel, átmossa azt és az itt található szerveidet. Most engedj el minden olyan rossz érzést, ami szerelmeddel, családoddal, gyermekeddel éltél meg a közelmúltban, vagy a régmúltban.

8. Ezután a harmadik csakrádat éri el a Föld Anya meleg és gyógyító szeretete, sárga színű fény formájában. A solar plexus a köldököd felett egy ujjnyira helyezkedik el a hasüregedben. A meleg sárga fény átjárja egész hasüregedet, kiold minden feszültséget, birtokvágyat, irigységet, féltékenységet és méreganyagot. Érezd, hogy erős vagy és egészséges, ha van súlyfelesleged, vizualizáld annak elégését a Föld Anya fényében.

9. Ha feltöltődtél ezen a szinten is, akkor engedd tovább a Föld Anya fényét a szívcsakrádba áramolni. Smaragdzöld fénnyel járja át ezt a központot, eljut minden területre, ahol valaha is érzelmi sebet szereztél és meggyógyítja a fájdalmaidat.

10. Ezután a gégecsakrádba engedd a szeretettel teljes fényt áramolni. Ezt a csakrát égkék fénnyel mossa át Föld Anya, nyakad, vállad, torkod, tarkód ellazulnak és minden fájdalom, görcsösség eltűnik belőlük. Érezd, hogy egyre könnyebben kommunikálsz másokkal, ha volt gombóc-érzet a torkodban, nyelési nehézségeid, gyulladás a torkodban, ez a blokk is szertefoszlik a Föld Anya szeretetteljes energiáinak köszönhetően. Képessé válsz meghallani saját, belső hangodat.

11. A gyógyító fény ezt követően a homlokcsakrádba jut,indigószínnel feltöltve és kitisztítva azt. Belső látásod egyre tisztul, önmagad és a világot is tisztábban, élesebben látod. Szemproblémáid is gyógyulnak. Már nem csapod be Önmagad. Illúzióid köde is eloszlik.

12. Most a koronacsakrádhoz érkezik a Fény, amely itt ibolyakék színben pompázik. Koronacsakrád lágyan megnyílik, mint egy virág kelyhe. Tudatosságod kitárul, érzed, hogy Mindennel és Mindenkivel EGY vagy.

 

13. A Föld Anya szeretete most folyamatosan áramlik felfelé testedben, a csakrákon keresztül, majd kilép a koronacsakrádon át a Kozmoszba. Hullámokban halad felfelé, kiömlik a fejed tetején és csillogó fény-zuhatagként omlik alá, átmosva aurádat és az éteri testedet is.

14. Koronacsakrádból most indák, kacsok ágak nőnek ki és felfelé nyúlnak, az Ég felé. Egyre magasabbra hatolnak a felhőkön, csillagokon át, míg elérik az Ég Atyát. Köszönd meg szeretettel Neki is azt a fényt és erőt, amit tőle kapunk, majd kérjük szeretettel, hogy most is árassza ránk fényét, áldását.

15. Most érezd, ahogy egy csodálatos fehér fényfolyam indul el lefelé, a koronacsakrádba az indákon, ágakon, kacsokon keresztül. Ez a fény finoman lüktet koronacsakrádban és ismét érzed, hogy EGY vagy a Világmindenséggel. Mindennel és Mindenkivel.

16. Az Égi Fény továbbhalad, a homlokcsakrádba és indigókék fénnyel tölti meg azt.

17. Ezután a gégecsakrádat éri el a Fény, égszínkéken ragyogtatja és tisztítja.

18. Az Ég Fénye a szívedbe, a szívcsakrádba hatol. Zöld vagy rózsaszín Fényt érzékelsz, amely a feltétel nélküli szeretetre tanít Téged. Megtanulod elfogadni Önmagad és Másokat egyaránt. Lágy balzsamként begyógyítja szíved sérüléseit.

19. Most a solar plexust, a gyomorcsakrádat éri el az Ég Atya Fénye. Kellemes, sárga fény járja át hasi szerveidet, minden feszültség és aggodalom kioldódik Belőled.

20. A második csakrát, a szakrális csakrát éri el a Fény. Narancsszín fénnyel tölti fel és segít kreativitásodat, teremtő erődet felfedezni és pozitívan megélni.

21. Végül gyökércsakrádat éri el a Fény, amely vörösen ragyog, újra érzed Magadban a stabilitást, az erőt, magát az Életet.

22. Az Égi Fény továbbhalad, lábaidon át a Földbe. Érzed, hogy ez az energia most egész testedet tisztítja és feltölti.

23. Most érezd, hogy a Föld Anya fénye alulról, az Ég Atya fénye pedig felülről áramlik a testedben, a csakráidban. A szívedben találkoznak és összefonódnak. Ez az egységes fény jár át Téged, minden szerved, sejted az Egy-ség erejével és fényével töltődik fel. Lassan visszabillensz a középpontodba, megérkezel Ön-Magadhoz. Csak élvezd a pillanatot, ne gondolkodj, érezd, hogy a Most-ban vagy! Élvezd, hogy “csak úgy” vagy!

24. Amikor érzed, hogy feltöltődtél, érzékeld újra tudatosan légzésedet, lábad alatt a padlót, a fizikai testedet. Nyisd ki a szemedet, mondj köszönetet a Föld Anyának és az Ég Atyának, a Szellemi Vezetőidnek, az Angyaloknak.

Forrás: Szabó Judit: A belső érzékelés kézikönyve (megrendelheted ITT)

Kép: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.