Lezárul egy korszak: Mars a Halakban – 2018.11.15.

November 15-én a Mars belép a vizes Halak jegyébe, az égbolton pedig ekkor a Bak és a Vízöntő csillagképek átfedésében láthatjuk bolygószomszédunkat.

 

Véget ért egy marsikus ciklus, végigjártál egy igen hosszú utat. A Halak az összesítés, a tapasztalatok átgondolásának stációja. Amikor a Mars legutóbb saját jelébe, a Kosba lépett (2017 január – 2017 március), milyen terveid voltak? 

Milyen vágyakkal indultál neki az útnak? Mi motivált? Gondolj vissza ezekre az időszakokra. A Kos-Marsnál hatalmas energiával vágtál bele a tervek megvalósításába, ám amikor az út felét megtette égi útján a vörös égitest, valamire rájöttél. Mégpedig arra, hogy energiád szétforgácsolása sem fizikailag, sem lelkileg nem hoz hasznot. Sőt, megbetegíthet. A következő két fontos időszak a Bak-és a Vízöntő-Mars volt. A Bak-Mars az erőgyűjtésről szólt, a Vízöntő-Mars pedig a testi tünetek jelentéseinek megértéséről, amelyről sokat írtam az elmúlt időszakban. Ráléptél a gyógyulás útjára, megértetted, hogy ha nem számolod fel a múlt dolgait, még mélyebbre süllyedhetsz ebben az állapotban, amit úgy hívnak: önsorsrontás.

 

A Halak jegyébe lépő harcias Mars a maradék rossz érzéseket, fájó emlékeket segít VÉGLEG felszámolni – hiszen a Halak egy ciklus végét jelzi a lélek fejlődésében. A Halak felett ott ragyog az Eridanus folyó, amely visszafelé folyik az égbolton. Fájdalmas utat jártál be, hiszen a múltból felbukkanó dolgok, események, személyek olykor fájdalmas tőrként forogtak szívedben, de a végén ott a Főnix csillagkép…ha most felszámolod és elengeded a maradék fájdalmakat, sérelmeket, csodálatos testi-lelki gyógyulás következik be – pirulák és egyebek nélkül… a Főnix pedig nem más, mint a felemelkedés jelképe. Lelked olyan érzéseit fedezheted fel, amelyek létezéséről talán nem is tudtál. S amikor a Mars a Kosba lép, már egy teljesen átlényegült, magasabb minőségű energiákat képviselő ember leszel, aki egóján túllépve megértette Isten üzeneteit. A Kos pedig Isten Báránya, vagyis a Feltámadást jelképezi. Te Magad is feltámadtál, újjászülettél.

via GIPHY

 

 

A gyógyulásról pedig még annyit, hogy ugye érintett a Vízöntő csillagkép is. A Vízöntő a másik angyalként ábrázolt csillagkép a Szűz mellett. A Vízöntő archetípusa a sámán, a gyógyító, Máté, az Evangélista. A legenda szerint az apostolok szétválása után Máté Etiópiába ment, ahol Kandaké királynő kincstárnoka — akit az Apostolok Cselekedetei elbeszélése szerint Fülöp diákonus keresztelt meg — fogadta és támogatta. Történt egy napon, hogy a király fia meghalt. A bennszülött varázslók mindent elkövettek, hogy életre keltsék, de hiába. Akkor a kincstárnok azt tanácsolta urának, hívja el Mátét. Ő el is ment és föltámasztotta a fiút. A király ettől olyan boldog lett, hogy örömében egész országába hírnököket küldött, akik ezt hirdették: ,,Jöjjetek, és lássátok Istent, aki emberi formában megjelent közöttünk!”

A pirulákról pedig… sokan tudjátok, hogy 4 évig szenvedtem pánikbetegségtől és visszatérő depressziós időszakoktól. Nem tagadom, mert ez az időszak is rengeteg felismerést hozott, amelyek nélkül most szegényebb lennék. Néhány napja fogtam a maradék antidepresszáns tablettáimat és leeresztettem őket a vécén… és nem hiányoznak.

Személyes szinten a Kos-házad eseményeivel fonja össze a Mars a Halak-házad dolgait.

Az indiai asztrológia szerint a Mars jegyváltása a Dhanista, Mars-jellegű holdházat érinti, tehát “otthon lesz” a bolygó ezen a területen. Fordíts kellő időt környezetedre, segíts másoknak, akik nehéz helyzetben vannak. De ezzel nem is lesz gond, hiszen ez a holdház felerősíti ezt a vágyat. Foglalkozz a be nem fejezett ügyleteiddel és ne veszítsd el a célt a szemed elől.

“Amikor félsz, húzd ki a kardodat. Ragadj meg, és kaszabolj le mindent, ami gátol. Le a megbánással, és a félelmekkel, mindennel, ami a múlthoz köt, vagy a jövőhöz.”

(A békés harcos útja)

Áldás!

Kép: Bill Attride (1), Giphy (2)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük