Letisztult gondolatvilág: Merkúr a Vízöntőben – 2018.01.31.

Szerdán, 14:39-kor a Merkúr a levegős Vízöntőbe lép az évkörön.  A Merkúr a Hírnök, a közvetítő. Gondolataink, érzéseink közlése, kifejezése könnyebbé válik, az intellektus a levegő elemnek köszönhetően lendületet kap, ez megmutatkozik a kommunikáció gördülékenyebbé válásában. 

A Vízöntő-Merkúr a dolgok szerkezetét, struktúráját vizsgálja, s mindez lenyűgözi. Továbbá azon fáradozik, hogy ezeket még jobbá tegye. Tudásunkat másokkal is meg kell osztanunk, az információcserének köszönhetően pedig mi magunk is bölcsebbé válunk, amit pedig mi kapunk, a közjó érdekében kell felhasználnunk. A Bak-Merkúr a feladatok elvégzéséről szólt, amelyet a vízöntői szabadság követ.

Személyes szinten az Ikrek és a Szűz jegyekben kezdődő házak energiáival és témáival tölti fel a Vízöntő-házat, utóbbiban a kommunikáció, a mozgás, a  problémák hatásos és intellektuális erő által történő megoldása jelentős szerephez jut. A Vízöntő magas szinten az Angyal, a Sámán, Máté, az Evangélista – kapcsolataink helyrehozatala (különös tekintettel a baráti kapcsolatokra!), valamint intellektusunk kiaknázása kiemelt jelentőséggel bír ezen időszakban.

 

Az uránuszi befolyás mindig egy magasabb szellemi szint felé terel minket, a Vízöntő fix minősége pedig a dolgok végleges rendezésére sarkall minket, de régóta dédelgetett terveink megvalósításához is remek időszak. És ne lepődjünk meg azon se, ha uránuszi hirtelenséggel, váratlanul jönnek az intuíciók, a megérzések, álmok, víziók – ezeknek ugyanis tanácsadó szerepe lehet a Vízöntő-Merkúr ideje alatt. Az elsőre furának, érthetetlennek tartott ötleteket érdemes feljegyezni, ugyanis ezek lehetnek a kulcsok olyan ajtókhoz, amelyek eddig zárva voltak előttünk.

 

A Vízöntő másik témája, közösségi szellem és a barátság a Merkúr e jelben való tartózkodása idején még inkább előtérbe kerülnek. A barátokkal töltött idő mindig jót tesz az ember lelkének, de most különösen megnőhet az igény barátaink társaságára. És nem kell nagy bulikra gondolni. Már egy meghitt beszélgetés, egy közös filmezés is rengeteget adhat nekünk.

 

Csillagképi értelemben a Hírnöknek is nevezett égitest a Nyilas és a Bak átfedésében látható jegyváltásakor – a magasabb szintű, Tejúton magunkba szívott tudást ideje a gyakorlatban is alkalmaznunk.

Áldás!

Képek: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.