Letisztulás: Nap a Szűzben – 2018.08.23.

A Nap augusztus 23-án, 06:09-kor elhagyja az Oroszlán jelét és a földies Szűzbe lép át. Az égbolton a Regulusnál (alpha Leonis), azaz az Oroszlán csillagkép szívénél látjuk életadó csillagunkat. Tudatosul bennünk, hogy mely munkákat nem végeztük még el, és ezek teljesítéséhez kiváló időszak a Szűz-Nap ideje. Az Oroszlánban kapott szenvedélyt és energiát a hétköznapokba integrálva komoly teljesítményre lehetünk képesek, és a szürke, olykor monoton hétköznapokban is meg tudod találni a szépet, a szerethetőt, az örömöt.

Afféle lelki takarításra sarkall a Szűzben járó Nap, amelynek fénye ugyan gyengébb már, de mégis eljut a Szívhez, a Lélekhez. Ez a lágyan simogató őszi fény tölti fel érzésekkel a hétköznapokat. Csak annak van értelme, amit Szívből csinálsz (Regulus!). A rendszerezés szorosan összefügg a lélek állapotával. Hogy miért? Mert a Szűz-Halak tengely a változás, a megváltás tengelye! A lélekből kisöpört mérgek, nem szolgáló minőségek helyén megszülethet az új, a magasabb szintű, amellyel már lehet dolgozni. A Szűz, mint változó jel, előkészíti a változásokat, amelyekett nyitott szívvel tanácsos fogadni. Szűzbe lépésekor a Nap trigont alkot a Bak-Szaturnusszal, amely a fenti folyamatokat hivatott segíteni. Bármilyen megoldhatatlannak tűnő gondunk is legyen, a segítség megérkezik. Szintén trigont hoz létre a Bika-Uránusszal, azaz a gyakorlatban szükséges tudás a legváratlanabb helyzetekben érkezhet meg. És persze a Szaturnusz és az Uránusz között is trigon látható ekkor – azaz királytrigon, ami három föld-jegyet köt össze, és ami segíti életünk teljesen új alapokra helyezését.

Az indiai rendszerben a Nap jegyváltása a Mágha, Sárkányfarok-jellegű holdházat érinti. Saját sorsunk uralása központi témává válik, ugyanakkor a régi minták letétele és a jövő felé fordulás is. Hatalmas belső energiák állnak rendelkezésünkre, éljünk velük!

Áldás!

Kép: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.