Lelkünk Igazsága: Telihold a Nyilasban – 2018.05.29.

” Isten igazsága nyilvánul meg benne, amelyet a hívő a hittel nyer el, ahogy írva van: Az igaz a hitből él” (Róm 1,16-17).

 

Május 29-én, 16 óra 19 perckor a Nyilas 8. fokán Telihold születik. Csillagképi értelemben a Skorpió levágást szimbolizáló ollójánál, a Kígyótartóban látható ekkor égi szomszédunk.  A Kígyótartó a Beavatás második fokozata, a varázserő, a gyógyítás, a titkos tudás megszerzése, a Nyilas pedig a magasabb szférák lényeivel való kapcsolatfelvétel csillagképe. A Nyilas erősen kötődik a hit fogalmához is. Képletedben melyik házadba esik a Nyilas 8. foka? Itt ráláthatsz lelked legmélyebb érzéseire, az adott területtel kapcsolatban intuíciód rendkívül felerősödik, ugyanakkor vigyázz, hogy a területhez kapcsolható emberekkel ne légy követelőző és tudálékoskodó. 

Egyúttal valaminek le kell zárulnia az adott házban, melynek végrehajtásához a kellő erő és bölcsesség is adott lesz számodra. A levágott és elengedett dolgok felszámolását követően a Beavatás a következő lépés. Komoly felismerések, víziók és jós-álmok jelentkezhetnek. Még e napon, este a Hold elvándorol a Skorpió csillagkép Szíve, a vörös Antares (alpha Scorpii) csillag felett, amely marsikus és jupiteri jellegű, vagyis a gyógyítás és a Szív Erejének kiterjesztése kerül előtérbe. 

 

Amikor a Nap poláris helyzetbe kerül a Holddal, lelkünk legmélyebb zugai kerülnek megvilágításra. Itt az ideje reményeink-félelmeink felülvizsgálatára, utóbbiak tűz elem általi kiégetésére lelkünkből. Csak a félelmektől való megszabadulás tesz minket hitelessé, csak így tudunk tovább haladni az úton, amelyre ráléptünk. Megcélozhatod a legmerészebbnek tűnő álmokat is, amelyek realizálására, fizikai síkon történő manifesztálására nagyszerű alkalom jön el a Teliholdat követő napokban, amikor is égi szomszédunk már a Bak földjegyben halad.

A Telihold az indiai rendszer szerint az Anurádha, Szaturnusz-típusú Hold-házban lesz; a szó jelentése siker! Amit ezen a napon elkezdesz -és nem az egódból, hanem a Szívedből ered- biztos sikert hoz. A Nap ilyenkor világítja meg Lelked, felfedezheted ismét saját teremtő Erődet, amellyel elérheted a vágyott célokat.

Áldás!

Képek: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.