Lélek-és kapcsolattisztítás: Újhold a Vízöntőben – 2019.02.04.

Február 4-én, 22:03-kor születik Újhold a Vízöntő jel 15. fokán, az égbolton a Bak csillagképben találkozik a Nappal égi szomszédunk, alattuk a Mikroszkóp csillagai ragyognak.

 

 

A Nap és a Hold együttes jelenléte két fontos dolgot mutat: a kapcsolatok fontosságát, azok megújítását, tisztázását (Nap), valamint az érzelmek gondolati, intellektuális hátterét segítenek megértetni (Hold). Így a problémás kapcsolatok is rendezhetővé válnak, a kiszámíthatatlan reakciók veszélye nélkül. Lesz, akivel a közös út végére érsz, ám olyan is, akivel szorosabbá válik a kapcsolat – és itt különösképpen a baráti kapcsolatokra vonatkozik a dolog. A másik aspektusa ennek az Újholdnak, hogy a tudatos és tudattalan összefonódik, “összedolgozik” – figyeljünk álmainkra, megérzéseinkre, mert ezek közvetíthetik a gyógyuláshoz, továbblépéshez szükséges információkat. A két égitest Bak csillagképben történő egyesülése erőt ad a további önmunkához. A Mikroszkóp pedig minden olyan dolgot felnagyít, amelyekről eddig talán nem is tudtuk, hogy léteznek. Olyan tulajdonságokat, minőségeket hoz felszínre a Vízöntő-Újholddal, amelyekből új inspirációk születnek kapcsolataink rendezéséhez és jövőnk alakításához.

 

 

Egyszerre kell dolgozunk saját magunkon és kapcsolatainkon is. A félreértések nagy eséllyel tisztázhatók, és akár egy baráti kapcsolat végét jelenti, akár nem, úgy történnek a dolgok, hogy minden érintett fél számára előnyös legyen. Két ember vitája két emberen múlik, nem hibáztatható csak az egyik fél. Lehet, hogy az egód azt mondja, hogy bezzeg Te mindent megtettél, a másik meg leszarta…igen, ilyenkor jön a bezzeg-szindróma, amellyel sokan imádunk vagdalózni és érvelni. Mindeközben nem gondolunk bele abba, hogy mi talán olyan kurva tökéletesek vagyunk…? Nem lehet, hogy a másik fura és érthetetlen viselkedését mi váltottuk ki valamivel? Akár egy olyan dologgal, amire mi nem emlékszünk, vagy nem voltunk tudatában annak, amit cselekedtünk? Ezen (is) tessék elgondolkodni az elkövetkező 1-2 napban.

Az indiai rendszer szerint az Újhold a Sravana, Hold-típusú területet érinti. Azaz, saját energetikájával találkozik hűséges kísérőnk, amely a fenti hatásokat felerősíti. E holdház szoros kapcsolatban áll a jógával, a gyógyítással, így a gyógyításra, regenerálásra, életerő visszanyerésére tett kísérletek biztosan nem maradnak eredmény nélkül. De ide tartozik a sámánizmus, az ősi, tradicionális gyógyító módszerek, pl. az Ájurvéda. Ne habozzunk kipróbálni ezeket. 

Áldás!

Képek: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.