Lehulló maszkok: Telihold az Oroszlánban – 2018.01.31.

Január utolsó napján, 14:26-kor pontosodik be a Nap és a Hold poláris fényszöge, azaz a Telihold, az Oroszlán jel 11. fokán, csillagképileg pedig a Rák levágást szimbolizáló ollójánál. 

Az Oroszlán jelhez a Nap tartozik, egy kiáradó erejű égitest, amely körül a többi planéta kering. A Nap a szív, a szer-etet szimbóluma, s uralt jegyébe, az Oroszlánba kerülő Hold pedig az önmagunkkal szemben tanúsított őszinteség témáját kotorja elő. Valóban a saját utadat járod? Nem bújsz egy társadalmilag elfogadott maszk mögé, csak azért, mert félsz attól, hogy a társadalom kivet a perifériára, ha vállalod a saját érzéseidet, elveidet? Lelked mélyén feltetted Magadnak a kérdést, miszerint valóban őszinte vagy Magaddal? 

A Vízöntő jel, ahonnan a Nap megvilágítja a Holdat, két bolygóhoz kapcsolódik: a Szaturnuszhoz és az Uránuszhoz. A Szaturnuszról tudjuk, hogy csak az időtálló értékeket, minőségeket menti át a későbbi szakaszokba. Az Uránusz pedig a sokszor említett zsenialitás és újítás mellett az egy-ségben látás elvét hordozza magában. Generációkra van hatással, így a fenti téma most kollektív érvényességű. Mindannyiunk feladata most, hogy bevalljuk magunknak, milyen szerepben érezzük magunkat otthon (Rák csillagkép!), és átlássuk eddigi mintáinkat, s azt, hogy milyen mintákon kell változtatni (változás -> Uránusz!) ahhoz, hogy valóban otthon érezhessük magunkat.

 

Ám van itt más is…

 

Volt-e furcsak szívpanaszod az elmúlt napokban, hetekben? Összevissza kalimpált, szorított a mellkasod? Volt-e fájdalom a gerincedben? Mindkettő Oroszlán terület… a szív igen beszédesen szimbolizálja a szeretetet, a gerinc pedig a becsületet, egyenességet, gerincességet – nemcsak másokkal szemben. A Telihold együtt áll a sorsfeladatokat jelző Északi Holdcsomóval – azaz önmagunk megerősítése elkerülhetetlen. Ugyanerre utal az a tény is, hogy az égi tünemény az indiai rendszer egyik szaturnuszi típusú holdázában, a Pusjában jön létre. 

Áldás!

Képek: Bill Attride és Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.