Legyőzhető fél-elem: Telihold a Bakban – 2017.07.09.

Vasárnap reggel 6 óra 6 perckor a Bak jegy 17. fokán születik a Telihold. A Nap sugarai által lelkünk minden elrejtett zuga megvilágításba kerül. A két égitest poláris fényszöge kiegyensúlyozásra ad lehetőséget. A Nap és a Hold uralmi cseréje is igen intenzív hatással bír. A Rák-Nap a belső világ felé fordítja a figyelmet, kutatva a lélek titkait, a Bak-Hold pedig a vágyak, álmok realizálásában nyújt segítséget, egyúttal szembesülhetünk azzal a dologgal, amely meggátol bennünket abban, hogy kiteljesedjünk. És hogy ez micsoda? A fél-elem. Ez a Telihold kiváló alkalom arra, hogy elmélyedj, magadba nézz és feltedd a kérdést: mitől félek? 
 
A Nap csillagképi értelemben az Ikrek csillagképben halad ekkor, amely a halandó és halhatatlan minőségek képviselője. Ha őszintén szembenézel félelmeiddel, rájöhetsz, hogy a többségük nem más, mint a Te hitrendszeredből táplálkozó démonok. Elszipkázzák az életerődet, blokkolják a cselekvésedet és minden egyes apró változás úgy hat Rád, mint egy tornádó. Érdemes relaxációs gyakorlatokat végezni e napon, és lehet, hogy egy olyan emlék köszön vissza, amely már réges-rég történt, ám annyira beépült a lelkedbe, hogy tudattalanul is ebbe kapaszkodsz. Megtalálva a halandó minőséget el lehet kezdeni dolgozni ennek elengedésén is, hogy többé ne verjen éket közéd és az álmaid közé. 
 
“A félelem egy elhagyatott sírkert, ahol az álmaink csonttá aszalódnak a tűző napon.” (Elizabeth M. Gilbert)
 
Mivel a Hold a Tejútról száll alá az égbolton, érinti a Nyilas és a Pajzs csillagképeket. Szavazd meg a bizalmat Magadnak, a saját teremtő erődnek (Nyilas), hiszen a jövőd védelme (Pajzs) biztosított. A kellő bölcsesség pedig ott van Benned. A szívedben. A lelkedben.
 
Áldás!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.