Leckék a kapcsolatban: Vénusz a Bakban – 2017.12.25.

25-én, 6:26-kor a Vénusz elhagyja a tüzes Nyilast és a földies Bakba lép az évkörön. A csillagos égbolton azonban még javában a Tejúton jár, a Kígyótartó csillagkép alatt, elérve lassan a Nyilast. Az egyensúly, a szerelem, a szépség és a művészetek csak a Fény által teljesedhetnek ki, erre pedig remek alkalmat kínál a Bak-Vénusz időszaka. A Kígyótartó alatt, a Tejúton haladó Szerelmes megtelik a magasabb szintű energiákkal, s ezen energiákat a fizikai síkon (Bak -> föld) is megélhetjük. Ám a múlt szálainak elvágása, a fájdalmak gyógyítása is szerepet kap, ebben segít a Kígyótartó. Megismerhettük a szerelem magasságait és mélységeit, most jöhet a Beavatás – ami szintén Kígyótartó-téma.

 

A Vénusz a Nap előtt kel fel, s a Nap után nyugszik le – elhozván a szeretet és a szerelem Fényét! A bolygó alatt ragyog jegyváltásakor a Déli Korona csillagkép, mintegy megkoronázva a szerelmet. Kapcsolatunk egy szinttel feljebb lép. Egyedül élőknek jöhet egy mély szerelem. A Vénusz együtt áll jó néhány napig a Szaturnusszal, amely szintén ezt vetíti előre, illetve a Nappal, amely újra szenvedélyt hoz a meglévő viszonyokba.

 

A Bak jel az utolsó a föld-jelek sorában; itt tanulhatunk meg uralkodni – ám nem a partnerünkön, hanem saját magunkon, és az összes földies jellegű dolgon, amiről tudjuk, hogy kizárhatják a Fényt: a birtokvágyon, társunk irányítani akarásától, az anyag szerelembe való keverésén. Azon kapcsolatok, amelyek az érdekekre épültek, most kártyavárként omolhatnak össze. Csakis azon Társkapcsolatok maradnak stabilak, amelyekben őszinte, tiszta érzésekkel kapcsolódunk egymáshoz. A múltból hozott mintáinkkal is szembesülünk, egyúttal ezeken úrrá is lehetünk. A Vénusz alatt ragyogó Oltár csillagkép pedig az egó feláldozását szimbolizálja; a kapcsolatokban szerephez jut az alázat, ám ezt nem a negatív színezetben kell értelmezni. Minden olyan áldozat, amelyet a szer-elemért, Társunkért hozunk, -többszörösen térül meg a későbbiekben. Saját Magadba tekintve felismerheted ennek hatalmas erejét.

 

 

Jegyváltásakor az indiai asztrológia szerint  a Múla, Ketu (~ Sárkányfarok) típusú holdházban tartózkodik a Hold; a Múla gyökeret jelent, azaz korábbi párkapcsolati viselkedéseink, hitrendszereink gyökerére akadhatunk rá, s ezeket el is engedhetjük. Ez többnyire valamilyen szülőktől hozott minta, amelyet gyerekkorunkban láttunk-tapasztaltunk, s talán tudattalanul ezeket működtettük kapcsolatainkban. Különösen akkor válik fontossá ezek felszámolása, ha azt láttuk, hogy édesapánk túl merev és/vagy irányítani akaró típus volt.

 

Áldás!

 

Képek: Bill Attride és Pinterest. 

One thought on “Leckék a kapcsolatban: Vénusz a Bakban – 2017.12.25.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.