Kreált világodból a valóságba – Újhold a Nyilasban – 2018.12.07.

Pénteken, reggel 8:19 perckor születik meg az Újhold a Nyilas jel 15.fokán, az égbolton a Skorpió és a Kígyótartó csillagképek átfedésében. Amikor a Nap és a Hold összefonódik, a tudat és a tudattalan segíti egymást – azaz könnyebben értelmet nyernek az álmaink, az eddig magyarázatot nem kapott történések és az ok-okozati összefüggések megértése.

Az igazság megszületett lelkedben és készen állsz arra, hogy végleg elszakadj a múltadtól, amely eddig visszarántott Téged a földre. A félmegoldások, a részleges magyarázatok már nem nyugtatnak meg, noha korábban gyakran megelégedtél a felületes információkkal. Most már nem az élet értelmét kutatod, hanem az foglalkoztat, hogy milyen értelmet tudsz adni az életednek! A kettő közötti lényeges különbség az, hogy az élet értelmét kutatva folyamatosan másokra próbálsz hagyatkozni, ám ez messze nem biztos, hogy a legjobb megoldás, hiszen így  saját erőidet lefojtva tartod. Viszont ha Te Magad adsz értelmet az életednek, fokozatosan felismered, mekkora teremtő erő lakozik Benned.

A Skorpió csillagkép ollója segít megszabadulni az olyan nem kívánatos minőségektől, mint a manipuláció, a Kígyótartó, mint a Tejút alsó kapuja hatalmas gyógyító energiákat birtokol.

 

Manipulatív viselkedés…akár Te tetted ezt, akár Veled tették, itt az ideje a levágásnak. Kitűnő példa erre a “Black Friday”, azaz a “Fekete Péntek” nevű agymenés, amely nem más, mint a világ legjobban fizetett pszichológusainak a kísérlete arra, hogy az amúgy is erősen fogyasztói társadalmat még mélyebbre süllyesszék az anyag mocsarában. Halmozz fel minél több dolgot, akár szükséged van rá akár nem, tiporj el másokat, élj egy olyan holografikus univerzumban, amelyből kilépve azt sem tudod, merre vagy arccal. Hiszen a modern technika, az anyag lehetővé teszi, hogy mindenki megalkossa a saját kis világát, amely viszont egy szempillantás alatt szertefoszlik egy óvatlan pillanatban. A Skorpió csillagkép az anyag halála, a Nyilas jel pedig az anyag szellemi szintre történő emelése. 

 

Azaz a túlzott anyagi törekvéseknek “meg kell halnia”, hogy felismerhessük annak korlátozó voltát. A Nap és a Hold együttállása e jupiteri jelben arra ösztönöz minket, hogy nézzünk szembe mindennel, amit teremtettünk, kérdőjelezzük meg annak valódiságát és azt, hogy valóban a saját életünket éljük-e, és nem pedig azokét, -akik minket kísérleti egerekként használva- a matéria felé hajszolás eredményeképpen rajtunk híznak. Mindez csak mély önvizsgálattal és bölcs belátással mehet végbe. Vizsgáljuk felül mindazt, ami körülvesz minket, döntsük romba az ingatag talajon álló dolgokat és nyissunk tiszta lappal, ami így, Advent első vasárnapja után igencsak aktuális téma. Tisztuljunk meg lelkileg és fizikailag egyaránt. A gyógyuló folyamatokat a Kígyótartó csillagzata segíti, amely az Újhold felett ragyog.

 

Az indiai rendszer szerint az Újhold a Dzsjéstha nevű, merkúri holdházban születik meg. E terület árnyoldala pontosan az, hogy “belerohadunk” az anyagba. A merkúri jelleg ennek felismerésére próbál rávezetni. És mi a kiút? Az önismeret, amelynek részét képezheti az asztrológia, a rendszeres meditáció, a jóga, a művészetekkel való foglalkozás. Maga a Dzsjéstha szó “legidősebbet” jelent, amely utalás arra, hogy minden tekintetben fel kell nőnünk.

 

Áldás!

 

Képek: Forever Conscious (1), Pinterest (2, 3).

 

És egy kis zene!

 

Az Epica nevű holland szimfonikus metálbanda The Holographic Principle című albuma 2016 szeptemberének végén került az üzletek polcaira, és pont a fenti témát -manipuláció, a technika sötét oldala- taglalja. Kiemelkedő tétele a Beyond The Matrix című szám, amely a Mátrix című filmből merít ötleteket. Részlet a szövegből:

“Someday you’ll open up again
To learn and grow
Someday you’ll have to reach for new endeavors
To perceive your inner self
Perceive your soul
Someday you’ll start to live your life…”

Azaz:

“Egy napon újra megnyílsz

Hogy tanulj és fejlődj

Egy napon eléred az új törekvéseket

Hogy érezd a belső énedet

Érezd a lelkedet 

Egy napon elkezded élni az életed…”

Hát nem zseniális?

 
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.