Kötelességek: Nap a Szűzben – 2019.08.23.

Pénteken, 12:02-kor Napunk elhagyja a tüzes Oroszlánt és a földies Szűzbe lép az évkörön. A csillagos égbolton azonban most ragyog együtt az Oroszlán csillagkép Szívével, a Regulus-szal (alpha Leonis). A szenvedély, a szeretet átáramlik a hétköznapokba és a gyakorlati életben is mindent szenvedéllyel hajtunk végre.​ Ez az energia kiválóan alkalmas arra, hogy kötelességeinet, elnapolt dolgainkat kézbe vegyük és minden olyan feladatot végrehajtsunk, amelyeket eddig a szőnyeg alá söprögettünk és nem akartunk tudomást venni róla.

 

A tüzes Nap e megfontolt jelben való látogatása segít abban, hogy megfontoltan haladjunk céljaink felé, és mivel változó jel, ezért változásokra számíthatunk, ha szívünk szavát követjük (Regulus csillag!) Ez esetben az eddig akadozó, egy helyben álló, mozdulni nem akaró ügyek végre rendszereződnek, igaz nem dinamikával, de szépen lassan helyükre kerülnek a puzzle-darabkák. A dolgok megértése, elemzése kerül fókuszba, hogy ezen időszakban a fejünkben összeállt képpel a Mérleg-időszakba ne lépjünk majd diszharmonikus érzésekkel. A takarítás, tisztítás is Szűz-téma: mind fizikai, mind lelki szinten el kell engednünk azon dolgokat és minőségeket, amelyek már nem szolgálják fejlődésünket.

 

Testi szinten a Szűz a beleket irányítja, amelyek elrendezése a hasüregben igen hasonló az agytekervényeinkhez. Testünk a lélek temploma, ezért megfelelően kell táplálnunk. Nem tekinthetjük szemetesnek, mert ez a lelket, tudatot is negatívan befolyásolja. Tanácsos legalább egy hétig tartózkodni a hústól, ide értve a halat is, és ha lehet, tehéntejet se fogyasszunk, tojást is csak minimális mennyiségben. Vegyünk magunkhoz könnyen emészthető étkeket, salátákat, zöldségeket, idénygyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabonákat, növényi tejeket. Ha eddig nem sportoltunk, most tanácsos elkezdeni, ez lehet bármilyen Neked tetsző mozgásforma, a lényeg, hogy szívből csináld (ismét Regulus csillagra utalás!)

 

A Szűz időszakban elkerülhetetlen korábbi mulasztásaink terítékre kerülése, ezek elintézéshez is remek időszakot ad e rugalmas jelbe lépett Nap. Az indiai rendszer szerint a Mágha, Ketu (~Sárkányfarok) – jellegű holdházban történik meg a jegyváltás; a szó jelentése sikeres, jótékony. Ha kötelezettségeinket teljesítjük és korábbi mulasztásainkkal foglalkozunk, jó adag karmikus terhet letehetünk.

 

Áldás!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.