Kitartás: Újhold a Bakban – 2019.01.06.

Január 6-án, 02:28-kor születik Újhold a Bak jel 15. fokán, az égbolton a Nyilas és a Pajzs átfedésében, a Tejút peremén. A Lélek (Hold), mely elérte a spirituális szintjének megfelelő szintet, most levizsgázik megértésből és kitartásból, az elkövetkező több, mint két hétben, amikor is eljön a Telihold.

Ez az Újhold hatalmas horderejű változások előkészítője, hiszen a Nap és a Hold mellett ott a Plútó, a Szaturunusz és a Leszálló Holdcsomó is. Minden eddiginél tisztábban láthatjuk, honnan indultunk és merre tartunk, illetve hol járunk most? Mit tettél célodért és mit kell még tenned? Lelki szemeid előtt a hegy csúcsa lebeg, ahol a Bakot is gyakran ábrázolják, és Te oda tartasz. Közben utadat bukkanók, gödrök és kövek tarkítják. Néha ezeket neház észrevenni, de ha meg is botlasz, dönthetsz, hogy felállsz és továbbmész, vagy fetrengsz tovább…

A Szaturnusz közelsége arra bátorít, hogy amit elkezdtél, ne add fel. Lehet, kisebb kudarcok értek, és talán úgy gondolod, hagyod a fenébe az egészet. Ám a bölcs Szaturnusz, az Idő Ura felteszi Neked a kérdést: ha eddig kitartottál, miért pont most adnád fel? A nehezén már túl vagy. Lesznek még napok, amelyek nagyobb kitartást igényelnek, de mivel a Bak 15. foka már a Bika-szakasz a jelen belül, az állhatatosság is megjelenik. A Tudás Tudásával tudni, lelked (Hold-Rák-lélek!) hangjai által érezni fogod, mit kell cselekedned. A Nyilas-napokban összegyűjtött fény most áthatja az anyag világát is, létrehozva egy struktúrát, amely az anyag és a szellem között harmonikus szintézist hoz létre. A Plútó pedig a gyökeres változásokat vezeti fel. Semmi sem marad a régi, de nem is baj! Magasabb szintre kerülnek a dolgok.

A Nyilas csillagkép a felsőbb szférák felé visz, az Újholdat megelőző napokban és utána is lehetnek sokatmondó álmaid, vízióid, a Pajzs pedig biztosítja számodra a védelmet és az égi támogatást – amennyiben valóban elhatároztad Magad.

Az indiai rendszer szerint az Újhold a Purva Sadha nevű, vénuszi holdházban születik meg. E terület nevének jelentése: késői győzelem. Ez azt jelenti, hogy amibe most energiát fektetsz, nem fog azonnali eredményeket produkálni, de a siker, amely később megjön, tartósabb lesz, mintha csak odapottyanna az öledbe. Ráadásul hatalmas védelem jelenik meg e holdházban, Visvédéva, minden védikus istenség egyszerre, ami Indrában, az istenek királyában testesül meg).

Áldás!

Képek: Conscious Reminder (1), Pinterest (2)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.