Karácsonyi Holdnaptár – 2017.12.25.-26.

25.-én a Hold még mindig a vizes Halak jegyében jár, az égbolti helyzet szerint beérve a Cetet, felette a Visszaúszó Hal, alatta pedig a Szobrász ragyog. Láthatósága immár 40%. Folytatódik a magasabb szintről érkező üzenetek megértése, főleg, hogy a Hold az elkövetkező 3 napban végigvonul a Cet testén. Bizonyára olvastatok a bibliai Jónás történetéről. Ő három napot töltött az óriás hal gyomrában. Ennyi időt mindenképpen szánj Magadra, hogy lenyugodj és félelmeidet add át az angyaloknak. A Karácsony különös energiákkal rendelkező időszak, a sötétség fokozatosan oszladozni kezdett a 21-i téli napfordulóval, amit Yule-ként is ismerünk a kelta vonalról.  A Cet a belső, megtisztító jellegű folyamatokat jelképezi. Akár rituális fürdőt vagy zuhanyt is vehetsz, hogy aurádat, csakráidat is megtisztogasd. Zuhanyozz le, majd egy kád vízbe tegyél 4-5 evőkanálnyi sót és legalább negyed órát tölts el benne. A só remek tisztító erővel bír, minden szinten kimossa a negatív energiákat. Amikor leengeded a fürdővized, képzeld, ahogyan a nem szolgáló minőségek is távoznak a lefolyóban. Végezz jógagyakorlatokat, nyújtásokat és ha álmatlanságban szenvedsz, levendula illatú illóolajat párologtass lefekvés előtt. Bár Karácsony van, a túlzásba vitt evéssel vigyázz, főleg este, hogy álmod nyugodt lehessen. 

26-án, hajnali 1:47-kor égi szomszédunk a tüzes Kos jelbe lép át. Ezzel egy időben a Bakban járó Nappal, Vénusszal és Szaturnusszal hoz létre kvadrátot. E nap kiváló arra, hogy felülvizsgáljuk azt, hogy mit is tartunk a legnagyobb értéknek. Amiről tudjuk, hogy valóban értéket jelent, azt meg kell őrizni magunkban és felfényesíteni. A Kos az új kezdetek szimbóluma, a tiszta lap lehetősége. Belső világunkban a kezdéshez szükséges energiákat érezhetjük, ami így, év végén azért aktuális, mert meggyőződéssel léphetünk majd át a 2018-as esztendőbe. Holdunk Szaturnuszhoz való kapcsolódása a fülünkbe súgja ismét: csak az időtálló dolgokat menthetjük át a következő életszakaszokba. 

 

Ugyanezen a napon a Skorpió-Mars a Halak-Neptunuszhoz kapcsolódik trigonnal. A szeretet tüzének (Mars) áramoltatása akadálytalanul mehet végbe, ezt az érzelmet egy jóval magasabb szintre emelve (Neptunusz), valamint a megérzéseink erősödését tapasztalhatjuk. Hallgassunk rájuk! Induljunk el azon az úton, ami hív minket, hiszen a Mars a Szűz lábánál ragyog. Érinti a Mérleg erőterét is, azaz az úton találkozhatunk az Igazsággal. A Neptunusz, ez a gyönyörű kék bolygóóriás a Vízöntő jövőt tisztító habjaiban fürdőzik, vagyis az úton haladva, találkozva az igazsággal, magadévá téve azt, jövődet moshatod tisztára.

Az indiai rendszer szerint hétfőn délelőtt érkezik égi szomszédunk a Purva Bhadra, jupiteri holdházba. Ez a terület az anyagból való kiszakadást szimbolizálja, valamint a kozmikus energiák észlelését és beépítését életünkbe. Kedden az Uttara Bhadra, szaturnuszi jellegű területre ér a Hold, családunkkal töltsük ezt a napot, igyekezzünk meghitt légkört teremteni és csak örüli a Létezésnek.

 

Áldás!

 

Képek: Pinterest. 

2 thoughts on “Karácsonyi Holdnaptár – 2017.12.25.-26.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.