Kapcsolatok ideje: Nap a Mérlegben – 2017.09.22.

Pénteken, 22:02-kor a Nap az évkör Mérleg jegyébe lép. Az ősz visszavonhatatlanul beköszöntött, színes falevelek lepik el a járdákat, gyakorta esősek a reggelek, mintegy tisztítást végezve a világban. Ám eljött a meleg tea, a szép, színes pulcsik és sálak ideje is. Mondjuk ki nyugodtan: az ősznek is megvan a maga romantikája. 
 
Csillagképi értelemben Napunk a Szűzben jár, vagyis a harmónia (Mérleg) racionalizálása (Szűz csillagkép) most a legaktuálisabb. A Mérleg a Bika mellett a másik vénuszi jel, így a művészetekkel való foglalkozás igénye is felerősödik. A Mérleg a párkapcsolat jegye. A poláris jegy, a Kos szakaszában a tűz elem általi teremtés, a létrehozás a fő témakör, a Mérleg-szakaszban pedig a létrehozott, megteremtett dolgok szellemi-párkapcsolati szintre emelése. Vagyis “ami az enyém, a Tiéd is” – elv lép életbe, legalábbis ezt kell gyakorolnunk ebben az időszakban. Az önzetlenség, az adok-kapok most rendkívüli energiákkal jut kifejeződésre. Ha nincs párod, a másokkal szembeni türelmet kell gyakorolnod és helyrebillentened az egyensúlyt, ahol energiaszint-különbségek vannak. Ha valakivel fasírtban vagy, tedd meg az első lépést még akkor is, ha ez elsőre nagyon nehéznek tűnik. Az őszinteség most a legkifizetődőbb, a makacs ellenállás és a gyerekes durcázás itt nem vezet eredményre. A levegő elem segít felismeri azon dolgokat, amelyek módosításra, átalakításra szorulnak – ez pedig majd a Skorpió-szakasz témája lesz.
 
A párkapcsolatok terén azonban nemcsak az önzetlenség és az egyensúly gyakorlása lesz a feladat. Többször is írtam, hogy a Társunk nem más, mint egy tükör. Tehát, ha valami unszimpatikussá válik Társad viselkedésében, először saját Magadban kell vizsgálódnod.
 
Valamivel Te kiváltottad ezt a viselkedést, ami irritál Párodban. Nem kell sokat gógyiznod azon, mi az, mert Te is pontosan tudod, legfeljebb eddig a büszkeséged nem engedte bevallani még saját Magadnak sem. A kapcsolatok próbája a Mérleg ideje; a harmonikus, kiegyensúlyozott kapcsolatokban a közös tervek, vágyak megvalósulásának ideje jön el, ahol viszont megoldandó feladatok vannak, kellő odafigyelést és őszinte szavakat kívánnak.
Ez az egyetlen útja a feladatok megoldásának és a nehézségek áthidalásának! Vagyis kapcsolataink fénnyel feltöltése a sorsfeladat a Mérleg szakaszában, amelyre kísérletet téve gyümölcsöző eredményeket érhetünk el. A béke születése, a harmónia fenntartása válik létszükségletté. Mindenféle kapcsolatban (nemcsak párkapcsolati terület, baráti kapcsolatok, munkahelyi kapcsolatok stb.) megvilágítja azon dolgokat, amelyeket feltétlenül tudnunk szükséges. 
 
Jegyváltása pillanatában az indiai rendszer szerint az Uttara Phalguni nevet viselő holdházban ragyog központi csillagunk, amely az anyagtól való elszakadásra szólít fel bennünket, nem mellesleg ez a holdház Nap-jellegű, tehát az égitest hatása megsokszorozódik. A matéria a szellem szintjére kell, hogy emelkedjen. A Nap ezen állása a Mérleg-területeden (házadon) keresztülhaladva beragyogja azt, feltölti életet adó fényével. Ugyanakkor érdemes figyelmet fordítanod a Nap által uralt területedre, az Oroszlán-házra is, mert a két terület szoros összefüggésbe kerül egymással, így a két területen felmerült lehetőségeket nagyszerűen össze tudod hangolni.
 
Áldás! 
Képek: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.