Kapcsolatok átminősülése – 2017.08.15.

Kedden válik egzakktá a Rák-Vénusz és a Bak-Plútó poláris fényszöge a két jegy 17. fokán, ám a Vénusz eközben a Mérleg-Jupiterrel is fényszöge alkot, egy kvadrátot.​ A Mérleg-Jupiter kvadrátja pedig még mindig tart a Bak-Plútóval.

 

A Vénusz-Plútó szembenállás a megpáncélosodott érzésvilágot jelképezi, valamint azt, hogy külső körülményeket okolunk azért, amiért magánéletünkben  nem úgy alakultak a dolgok az elmúlt időszakban, ahogyan azt elképzeltük. Ha saját Magad helyett a Társadat akarod megváltoztatni, a kapcsolat semerre nem fog haladni (Rák/Bak-tengely: honnan jöttünk, hová tartunk?). Az érzelmek megkövülése azt eredményezi, hogy a szabad áramlás hiányában “befagy” a lelked és a tisztázásra sem nyílhat lehetőség, amíg ez a jégpáncél fel nem enged. De nem várhatsz örökké arra, hogy valaki más tegye ezt meg helyetted… ez körülbelül egy durcás kisgyerek viselkedéséhez hasonlítható.

A nagy kérdés: a múltban élsz tovább, vagy haladsz előre? A felmerülő kérdéseket, feladatokat érzelmi zsarolással, idejét múlt dolgokra való emlékeztetéssel, lelkifurdalás indukálásával próbálod megoldani, vagy megpróbálod elkapni a lehetőséget a változásra? Csökönyösen ragaszkodsz olyan nézetekhez, amelyeknek már nincs aktualitása, frázisokat durrogtatsz, majd “nemszólokhozzád” – játékba kezdesz, megvonod a szexet (ezzel Magaddal is alaposan kicseszel…), vagy alapos önvizsgálatot indítasz, hogy megtaláld mostani beidegződéseid gyökerét, szembenézz az aggályaiddal és legyőzöd azokat.  A Vénusz csillagképi értelemben az Ikrekben halad, és megadja a lehetőséget arra, hogy a tiszta kommunikáció által rendezhesd a dolgokat és otthonodban (Rák jel) békét teremts ezáltal. A Plútó felett ragyog az Isteni Védelmet biztosító Pajzs, így biztos lehetsz abban, hogy ha az utóbbi utat választod, fenti segítséged érkezik.

 

A Mérlegben lévő Jupiter, amely mind a Vénuszhoz, mind a Plútóhoz kvadráttal kapcsolódik, nem más, mint a megoldókulcs, a “gyújtópont”, amely által a helyzet orvosolható. A tanító jellegű fényszög, amelyet mindkét égitestre vet, azt próbálja megértetni Veled, hogy diplomáciai érzék és kellő belátás szükséges a jég felolvasztásához. A Jupiter tüzes jellege segít felolvasztani a megvastagodott fagyott vizet, a Mérleg pedig szellemi-levegős jelként a tisztázó beszélgetéseknek adja meg a terepet. Így megoldódik egy se előre-se hátra, befagyott helyzet, az energiák kiegyensúlyozhatók és békével folytathatjátok az utat.

Áldás!

Kép: Deviantart.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük