Kapcsolataink kiegyensúlyozása: Nap a Mérlegben – 2019.09.23.

Hétfőn, 09:51-kor a Nap az évkör Mérleg jegyébe lép. Az ősz visszavonhatatlanul beköszöntött, színes falevelek lepik el a járdákat, gyakorta esősek a reggelek, mintegy tisztítást végezve a világban. Ám eljött a meleg tea, a szép, színes pulcsik és sálak ideje is. Mondjuk ki nyugodtan: az ősznek is megvan a maga romantikája.

Csillagképi értelemben Napunk a Szűzben jár, vagyis a harmónia (Mérleg) racionalizálása (Szűz csillagkép) most a legaktuálisabb. A Mérleg a Bika mellett a másik vénuszi jel, így a művészetekkel való foglalkozás igénye is felerősödik. A Mérleg a párkapcsolat jegye. A poláris jegy, a Kos szakaszában a tűz elem általi teremtés, a létrehozás a fő témakör, a Mérleg-szakaszban pedig a létrehozott, megteremtett dolgok szellemi-párkapcsolati szintre emelése. Vagyis “ami az enyém, a Tiéd is” – elv lép életbe, legalábbis ezt kell gyakorolnunk ebben az időszakban. Az önzetlenség, az adok-kapok most rendkívüli energiákkal jut kifejeződésre. Ha nincs párod, a másokkal szembeni türelmet kell gyakorolnod és helyrebillentened az egyensúlyt, ahol energiaszint-különbségek vannak. Ha valakivel fasírtban vagy, tedd meg az első lépést még akkor is, ha ez elsőre nagyon nehéznek tűnik. Az őszinteség most a legkifizetődőbb, a makacs ellenállás és a gyerekes durcázás itt nem vezet eredményre. A levegő elem segít felismeri azon dolgokat, amelyek módosításra, átalakításra szorulnak – ez pedig majd a Skorpió-szakasz témája lesz.

A párkapcsolatok terén azonban nemcsak az önzetlenség és az egyensúly gyakorlása lesz a feladat. Többször is írtam, hogy a Társunk nem más, mint egy tükör. Tehát, ha valami unszimpatikussá válik Társad viselkedésében, először saját Magadban kell vizsgálódnod.
Valamivel Te kiváltottad ezt a viselkedést, ami irritál Párodban. Nem kell sokat gógyiznod azon, mi az, mert Te is pontosan tudod, legfeljebb eddig a büszkeséged nem engedte bevallani még saját Magadnak sem. A kapcsolatok próbája a Mérleg ideje; a harmonikus, kiegyensúlyozott kapcsolatokban a közös tervek, vágyak megvalósulásának ideje jön el, ahol viszont megoldandó feladatok vannak, kellő odafigyelést és őszinte szavakat kívánnak.
Ez az egyetlen útja a feladatok megoldásának és a nehézségek áthidalásának! Vagyis kapcsolataink fénnyel feltöltése a sorsfeladat a Mérleg szakaszában, amelyre kísérletet téve gyümölcsöző eredményeket érhetünk el. A béke születése, a harmónia fenntartása válik létszükségletté. Mindenféle kapcsolatban (nemcsak párkapcsolati terület, baráti kapcsolatok, munkahelyi kapcsolatok stb.) megvilágítja azon dolgokat, amelyeket feltétlenül tudnunk szükséges.
Áldás!
Képek: saját (1), Pinterest (2).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük