Jövő hét: akár egy önismereti tanfolyam

Rengeteg kihívást és feladatot rejtenek a mostanában születő bolygókapcsolatok, és noha vannak közöttük nem könnyűek, remélem, ezzel a kis szösszenettel segíthetek Nektek. 🙂
A Rák jelben szorosan egymás mellett halad a Nap és a Mars. Két tüzes égitest jelenléte e vizes Zodiákusban az érzelmi életet teszik intenzívebbé és szenvedélyesebbé. Ennek hevében azonban ügyeljünk arra, hogy még véletlenül se vágjuk el a másik torkát, inkább tartsuk féken és győzzük le az indulatokat – a Mars ugyanis az önlegyőzés bolygója. Márpedig igazi győzelmet csak a szeretet erejével (Nap) arathatunk. Az égbolton a két égitest a halhatatlan iker, Pollux mellett jár, ám már közelednek a Rák befogadást szimbolizáló ága felé, ahová a Mars néhány napon belül érkezik meg. Felette az éberséget szimbolizáló Hiúz csillagkép ragyog. Nincs más dolgunk, mint megnyílni, ám  tartsuk nyitva szemünket is, és csak azt fogadjuk be, amely segíthet minket utunkon. A Rák-szakaszon belül a Nap és a Mars már a Halak-dekádban haladnak, így valami, amelynek már nincs helye életünkben, lezárásra kell, hogy kerüljön. Megérzéseink segítenek Bennünket, nem szabad kétségbe esni.
A Rák-Mars és a Kos-Uránusz tanító fényszöget hoz létre hétfőn, amely arra sarkall, hogy egy kicsit vizsgáljunk minden történést egy magasabb szintről (Uránusz – magasabb szellemiség). Ahogyan Albert Einstein, a híres fizikus is mondta egyszer: “Egyetlen probléma sem oldható meg azon a tudatossági szinten, ahol keletkezett!” Hisztizés, dühöngés, puffogás helyett inkább nézzünk magunkba és vizsgáljuk felül eddigi hozzáállásunkat. A régi sérelmek dédelgetése hosszú távon megbetegíthet, ha éreztél a napokban gyomorpanaszokat vagy idegrendszeri tüneteket -szédülés, fejfájás, görcsök- figyelmeztetések arra vonatkozóan, hogy ideje nemcsak gondolatban, de fizikai síkon is változtatásokat eszközölni. Nem élhetsz a múltban.
A múltban élni annyit jelent, mint halottnak lenni. Melyiket választod? Búcsút intesz végre a régi, megkopott, lehúzó dolgoknak vagy továbbra is élőhalottként akarsz ténferegni a világban? A minőségi változás csak akkor léphet be az életünkbe, ha engedjük. Ehhez azonban áldozat is kell, és az, hogy a több éves, évtizedes dolgok lepakolását megkezdjük, nem fog ártani… az Uránusz a Felfelé Úszó Hal és a Cet feje között tartózkodik, tehát a jövő is fejben dől el, e tudás birtokában pedig a cselekvés (Mars!) is könnyebben megy. A Kos jegyen belül az Uránusz már a Nyilas szakaszban található, így amit most cselekszel, a távoli jövődet is erőseb befolyásolhatja, illetve a Nyilas jegy szintén a magasabb szintre történő lépésre világít rá.
Lesz egy Ikrek-Vénusz/Halak-Neptunusz kvadrátunk, szintén hétfőn. Szembesülhetünk saját árnyékos oldalunkkal, amely mindenkinek van, ám erről tabunak számít beszélni, pedig ez is lényünk része. Fel kell ismernünk, hogy egyikünk sem tökéletes. Ehelyett azonban mit csinálunk? Álarcokat húzunk, szerepeket játszunk. Elbújunk egy társadalmilag elfogadott maszk mögé, mert félünk, hogy a perifériára kerülünk, ha felvállaljuk önmagunkat – árnyék-oldalunkkal együtt. Azonban a csillámporos, rózsaszín cukormáz egyszer csak lepattogzik, és akkor hová bújunk…?
Meg kell tanulnunk elfogadni személyiségünk ezen oldalát is, hiszen így vagyunk egészek. Hazudhatunk másnak, de önmagunknak soha. A hazugságokról pedig tudjuk, hogy előbb vagy utóbb kibuknak. A Vénusz a Bika csillakép Tejúton nyugvó szarvai között jár, azaz hamarosan a Tejútra lép – oda pedig nem mehetünk hazugságokkal a szívünkben. Az idő pedig csak pereg, hamarosan eléri Nimród vállát, azaz a fel-VÁLLalás elkerülhetetlen, az Ikrek jel Mérleg-dekádjában haladva pedig a Vénusz azt mutatja: a külvilág is látni fogja mindazt, amit titkolni és púderezni akarunk. A Neptunusz saját jegyében, a Halakban segít az ön-elfogadásban, a jegy Skorpió-szakaszában haladva pedig segít lelkünk mélyére ásni és a fenti kérdéskörrel behatóbban foglalkozni. Csillagképi értelemben a kék bolygóóriás a Vízöntő jövőt tisztító habjaiban fürdőzik. A jövő alakítható, tisztára mosható – ehhez persze az kell, hogy először saját magunkat alakítsuk.
A Vénusz a Mérleg-Jupiterrel trigont alkot; szeretetünk kiterjesztése és a művészeti tevékenységek gyakorlása által a legsötétebb démonok legyőzésére is képessé válunk, és ha tehetjük, találkozzunk barátokkal, menjünk bulizni, kikapcsolódni együtt. Ezek az élmények feltöltik a lelket és könnyebben beszélünk a fenti problémákról is. Segítséget biztosan kapunk, hiszen a Jupiter a Szűz csillagkép angyali részénél halad – bátran intézhetünk kéréseket az angyalokhoz, ha tiszta szívvel fordulunk feléjük, meg is kapjuk a segítséget.
Áldás!
Képek forrása: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük