Intellektuális ragyogás: Telihold az Ikrekben – 2018.11.23.

November 23-án, reggel 6:40-kor válik egzakttá a Nyilas-Nap és az Ikrek-Hold poláris fényszöge, azaz Telihold lesz az Ikrek 0°52′-én. Az égbolton a Bika csillagkép alatt mutatja meg varázslatos arcát égi szomszédunk, a Plejádok csillaghalmaz alatt ragyogva, alatt a Cetet láthatjuk, felette pedig a Szekerest.

Teliholdnál a Nap poláris fényszöge megvilágítja a Holdat, vagyis lelkünk minden zugát. Asztrológiai értelemben a Tudatos Én segít megérteni a Tudattalan működését. A Nyilas-Nap és az Ikrek-Hold polaritása olyan, mint a Mester-Tanítvány viszony. A Mester (Nyilas-Nap) rávilágít a Tanítvány tudására (Ikrek-Hold), mintegy “szintfelmérőt” íratva vele. Az Ikrek kettős jel, változó minőségű. Az alkalmazkodást, a kiegészülni vágyást, a testvériséget és az információszerzést jeleníti meg. Ahová képletedben az Ikrek jegy 0. foka esik, azon házadban válik szükségessé, hogy felülvizsgáld alkalmazkodókészségedet, tudásodat, és a Nyilas Nap a szemben álló házból fog segíteni Neked, hogy az információkból összeálljon egy tiszta kép, hogy a tudásodból Bölcsesség szülessen!

A Cet csillagkép érintettsége mutatja: minden benned dől el, a Szekeres pedig az önlegyőzés, amely által az égi kápolnába ér az ember, ahol további csodák várnak rá. Nagyot ugorhatsz most felfelé, és ebben az ekkor együtt álló Nap és Jupiter is segít Téged. Viszont még egyszer felhívják a figyelmedet arra, hogy mit kell cserébe tenned az ajándékaidért: maradj Ember! Célozd meg nyugodtan a csillagokat, de a kapott ajándékokat becsüld meg!

 

Vizsgáld felül eszméidet is. Ha egy eszme életképtelennek bizonyul, az most a polcra kerül, ám ami működik az elméletben, az hamarosan a gyakorlatban is fog! A működőképes dolgok megtelnek Fénnyel és Bölcsesség születik belőlük. Ez a legfontosabb tartalma az Ikrek-Nyilas tengelynek. A Nap fénye ezeket segít felismerni. Mindazonáltal fontos, hogy ne görcsösséggel, hanem játékossággal kezeld a dolgot. Emlékezz, amikor iskolás voltál, és egy-egy dolgozatra vagy felelésre, vizsgára, zh-ra görcsölő gyomorral és idegesen mentél be, messze nem biztos, hogy azt az eredményt produkáltad, mint amikor lazán, mosolyogva láttál neki. A Bika csillagkép Tejútra néző szeme pedig segít felismerni, meglátni, melyek az életképes dolgok, amiket aztán a Hold Tejútra lépésekor Isteni Fénnyel tölthetsz fel.

 

via GIPHY

 

 

Az indiai rendszerben a Telihold  a Krittika, Nap-típusú holdházat érinti. A szó jelentése: penge, vagyis az intellektust érintő, lehúzó erők és működésképtelen ideák levágására hívja fel a figyelmet. A Nap jelleg pedig a világosság erejével segít Neked, hogy Ön-Magaddal és másokkal szemben is őszinte maradj.

 

Áldás!

Képek: Forever Conscious (1), Pinterest (2) és Giphy (3)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.