Holdnaptár – 2018.01.03.-04.

A Hold 3-án, 96%-os fogyó fázisában látható, még mindig saját jegyében, a Rákban jár, az égbolton pedig lassan eléri a Rák csillagkép befogadó ágát. Hajnali álmaink arra vonatkozóan hozhatnak üzeneteket, mi az, amit be kell fogadnunk, hogy abból életképes dolgok születhessenek. Reggel, 8:53-kor kísérőnk átlép az Oroszlánba. Kreatív erőink és életkedvünk intenzívebbé válnak, energikusabbnak érezzük magunkat, lelkünk mélyéről pedig teljes erővel ragyogtathatjuk a Szeretetet. Este szembekerül a Vízöntőben haladó Júnóval, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy párkapcsolatunkban, házasságunkban a vitákat méltósággal és a másik meghallgatásával kell rendezni. A poláris fényszög lehetőséget biztosít a kiegyensúlyozásra, ne feledjük!

 

Ekkor már eléri a Hold a Rák szemeit, azaz ráláthatunk azon kapcsolati mintáinkra, amelyeket alaposan felül kell vizsgálnunk. Alatta ragyog az Északi Vízikígyó, azaz a Hydra feje, amely a kellő bölcsességet megadja ehhez, illetve a Szextáns, amely a Lélek fénymérő eszköze. Ha párkapcsolati gondjaid vannak, alapos önvizsgálatra van szükség. Nem halogathatod tovább.

4-én, csütörtökön reggel a 90%-os láthatóságú Hold a vizes Skorpióban járó Marssal és Jupiterrel – amelyek szorosan egymás mellett haladnak – alkot tanító fényszöget. Büszkeségünknek ne más igya meg a levét. Lássuk be, hogy mi sem vagyunk tökéletesek, bármennyire szeretnénk, és ezt fogadjuk el. Pöffeszkedés, a nézeteink másokra erőltetése helyett inkább próbáljuk megérteni saját működéseinket. Ássuk bele magunkat a mintáinkba és próbáljuk megtalálni, honnan is származnak. Az Északi Holdcsomóval való együttállása révén pedig ismét sorsfeladataink felé terelget minket. Valóban arra tartasz, amerre kell…?

Csillagképileg este már az Oroszlán erőterében jár hűséges kísérőnk. Az elmúlt napok tapasztalatainak összegzése e fázisban történik, az égbolton az Oroszlán visszafelé, a Rák irányába néz, azaz a múlthoz köthető dolgok előtérbe kerülnek, hogy még egyszer, utoljára átvizsgálhasd az akkori tetteidet, gondolataidat, érzéseidet – majd engedd el őket. Akár egy szertartás keretein belül is megteheted ezt: egy fehér gyertya lángjában égesd el azt a papírdarabot, amelyre előzőleg felírtad a negatív minőségeidet.

Este a Nyilas-Merkúrral kerül trigonba égi szomszédunk. Kiváló alkalom arra, hogy családunkkal beszélgessünk, meghitt légkört teremtve nosztalgiázzunk, és a szépre emlékezzünk a múltból. A családon belül felmerült kommunikációs problémák rendezésére is kiváló időszak.

Az indiai rendszer szerint szerdán délelőtt érkezik a Hold a Pusja, szaturnuszi jellegű területre. Bármilyen helyzetben is vagy, vállalnod kell a felelősséget, annak gyakorlását. A szó jelentése: virágzás. Azaz a felelősség vállalásával életed is gyümölcsöző irányba fordul, bármilyen nehéz először is a dolog. 4-én már az Aszlésa, merkúri típusú holdházat érinti kísérőnk; szellemi erőt biztosít, munkádban jó teljesítményt, este pedig ha teheted, sporttal, jógával vezesd le az esetleges feszültségedet.

Áldás!

Képek: Pinterest.

One thought on “Holdnaptár – 2018.01.03.-04.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.