Holdnaptár – 2018.01.01.

Első körben boldog Új Évet kívánok minden kedves Olvasómnak, Barátomnak!

A Telihldról már itt írtam, de január első napját természetesen nem hagyom ki a folyamatból, ha már 31-ét nem írtam meg…

Január első napján a Hold az Ikrek jelben halad, az égbolton a Bika Tejúton nyugvó szarvainál, alatt ragyog Nimród, felette pedig az Ökörhajcsár. Hajnalban szembekerülve a Nyilas-Merkúrral rögtön figyelemfelhívást ad le: a nagy bulizás nehogy rosszkedvbe forduljon – vigyázzunk az italozással, már csak azért is, mert a Merkúr a Nyilasban érzékennyé teszi a májat, annak méregtelenítő képességét figyelem előtt tartva bármennyire vagány dolog részegségig vedelni, inkább gyakoroljuk a mértékletességet. A vele szemben lévő Ikrek-Hold pedig óvatosságra int közlekedés tekintetében – ha a buliból autóval mész haza, tarts be minden szabályt, ne vagánykodj, ne ülj ittas vagy drog hatása alatt álló sofőr kocsijába. Nem szoktam vészmadárkodni, de ezt fontosnak tartottam leírni, mert éreztem.

A Hold, amely egyszerre érinti a Bika, a Nimród és az Ökörhajcsár csillagképeket, arra hívja fel a figyelmet, hogy tudásodat, amely az Égből ered, itt, a Földön kell használnod. Az Ökörhajcsár megmutatja a helyes utat, amely nem más, mint a Tejút, ahol a Bika szarvait is láthatjuk. Alatta a Nimród a Beavatás első foka. Tehát óriási beavató és gyógyító energiák érkeznek Fentről, e napon különösen hatásosak a gyógyulásért végzett rituálék, meditációk, szertartások. Használjuk ezt az energiát! Égi szomszédunk reggel 7 óra 20 perc körül ragyog Nimród válla, a Bellatrix (gamma Orionis) csillag felett; az Új Esztendőben elkerülhetetlen sorsunk felVÁLLalása, és már e napon jeleket kaphatunk erre vonatkozóan. Ekkor már felkapaszkodott hű kísérőnk a Tejútra, hogy ott az Isteni Erőt magáva szívva a csodákat közvetítse felénk. Olyan lesz az éved, amilyenné teszed! Csak Rajtad múlik, mire használod a felkínált energiákat…

A Hold szextil fényszöge a Kos-Uránusszal szerencsére segítségünkre siet; a hirtelen ötletek, bevillanások a jövőre vonatkozóak lehetnek, ezeket jegyezd meg vagy írd fel! Képessé válsz magasabb szintről szemlélni életed eddigi történéseit, megérted a fura helyzeteket, válaszokat kapsz kérdéseidre. Reggel 9 órakor lép át saját jegyébe, a Rákba a Hold. Rögtön szembekerül a Bak-Szaturnusszal. Mindkét égitest saját jelében van, a poláris fényszög pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy maradjunk befogadók a friss energiákra, a megcsontosodott ideáktól pedig végleg szabaduljunk meg az Új Évben. Belső otthonunk, belső templomunk megtalálása és megszentelése mindennél fontosabbá válik. Ekkor a Hold alatt az Egyszarvú, a Táltos Paripa ragyog. Ugorjunk mi is bátran a jövőbe, a félelmet adjuk át Istennek és az angyaloknak. Vigyáznak ránk! Este a Bak-Vénusszal is szembekerül kísérőnk; jól tesszük, ha felülvizsgáljuk eddig tanúsított, berögzült érzelmi reakcióinkat, de étkezési szokásainkat is. Életmódváltáshoz kiváló nap január elseje.

Az indiai rendszer szerint hajnalban a Mirgasira, marsikus holdházban jár égi szomszédunk. Ez segíti az akadálymentes kommunikációt és a megértést. Ha tehetjük, a nagy buli után, pihenés előtt meditáljunk, engedjük el az óév energiáit. 12.30 körül lép át az Ardra, Felszálló Holdcsomó-jellegű területre; ideje ténylegesen sorsfeladatainkra koncentrálni, sorsfordító energiák állnak rendelkezésünkre, álljunk ebbe bele és dolgozzunk vele az Új Évben!

Áldás!

Képek: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.