Holdnaptár – 2017.12.29.-30.

Pénteken a már 81%-ban látható Hold a Bika jelben halad, a Cet, a Kos és a Bika csillagképek erőterében. A délelőtt folyamán több érdekes fényszöggel is kapcsolódik más égitestekhez. Először is szembenállással a Skorpióban lévő Marshoz és Jupiterhez, amelyek szorosan egymás mellett haladva a szeretet kiterjesztésének szükségességére hívják fel a figyelmet. A Bika-Hold oppozíciója arra figyelmeztet: a régebbi dolgokat, sérelmeket ne most akard megvitatni a másikkal, inkább a jövő felé nézz. A múltadba nem mehetsz vissza, nem ott élsz. Utalás arra is, hogy testi szinten a túlzásba vitt evéssel vigyázzunk, mert máj- (Jupiter) és epepanaszok (Mars) jelentkezhetnek. Trigont alkot égi szomszédunk a Bak-Plútóval, vagyis a lélek átalakulása továbbra sem áll le, felszínre jöhetnek rég eltemetett dolgok, amelyeket emígyen el is tudsz engedni. Igen, az a dolog megtörtént. De az is a múlt. Lépj előre. Az Erő megvan Benned. A Hold-Felszálló Holdcsomó kvadrát újbóli figyelmeztetést ad le számunkra, hogy sorsfeldatainkat tudatosítsuk önmagunkban és választott utunkon haladjunk. Bármi történik, ne hagyjuk el az ösvényt.

A Cet csillagkép a belső tisztítást segít folytatni, a Bika az anyaghoz való hozzáállásunk felülvizsgálatában lesz érdekes számunkra. Délelőtt a Hold a Kos Hamal (alpha Arietis) nevet viselő, marsikus-szaturnikus jellegű csillagával áll egy síkban, amely arra figyelmeztet: erőnket ne a hatalmi harcokra, hanem az önlegyőzésre fordítsuk, különben szétforgácsolódva esünk szét év végére. Ezt Te sem akarod, igaz? Tedd hát félre a büszkeségedet és hagyj másokat is érvényesülni. Különösen a munka területére érvényes most ez. Ha dolgozol pénteken, ne most akarj erőfitogtatásba kezdeni. Estére kísérőnk a Plejádok/Fiastyúk csillaghalmaz alá kerül, a termkenység és a kreativitás kerül előtérbe, érdemes ezekre a területekre koncentrálnod. Foglalkozz művészettel, olvass ilyen témájú könyvet, nézz meg egy művészettel kapcsolatos filmet, énekelj, fess, vagy főzz valami finomat – a főzés az egyik legnagyobb művészet.

30-án, azaz szombaton reggel a Hold már a levegős Ikrek jegyben halad, az égbolton 89%-os láthatósággal, a Bika csillagképben, még mindig a Plejádok csillaghalmazt érintve, amely az Istenek Szerelmi Fészke. Bőséggel kapcsolatos szertartásokra, gyermek foganására alkalmas nap, ha pedig művészetekkel is foglalkozol, ihletek jönnek, amelyek teljesen új irányba vihetik el művészetedet. A Hold alatt az Eridánusz folyó ismét sorsfordulókat vetít előre. Figyeljünk a jelekre! A nap nagy részében fényszög nélkül halad hűséges kísérőnk, ez a nap a pihenésé, relaxálásé, meditációé legyen, ha teheted. Késő este a Halak-Neptunusszal alkot kvadrátot, amely már a következő nap történéseit vetíti előre – de erről majd 30-án írok.

Az indiai asztrológia szerint pénteken a Bharani, vénuszi területen halad a Hold; párkapcsolati-üzleti kapcsolati kérdések tisztázására alkalmas időszak. Este 20 óra után lép át a Krittika, Nap-jellegű holdházba, ahol édesapánkkal és férfi rokonaikkal való kapcsolatainkra világít rá. Szombat estig marad itt, majd a Rohini nevű területet érinti, amely Hold-jellegű ház, amely kedvez a természetes gyógymódokkal való foglalkozásnak, gyógyító szertartásoknak, a Karácsony utáni méregtelenítést érdemes e napon elkezdeni.

Áldás!

Képek: Pinterest.

One thought on “Holdnaptár – 2017.12.29.-30.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.