Holdnaptár – 2017.12.27.-28.

Szerdán a Hold még mindig a tüzes Kosban jár, immár 60%-os láthatósággal, az első negyedben, a Cet csillagképben, a Visszaúszó Halacska alatt. Hajnalban trigont alkot a Nyilasban haladó Merkúrral; ekkortájt jelentkező álmaink távlati céljainkkal kapcsolatos útmutatásokat tartalmazhatnak, szimbólumokkal vagy konkrét lépésekkel, ugyanakkor utalásokkal arra vonatkozóan, hogy a múlt szálait ideje elvágni, ha nem akarunk egy helyben toporogni. A délelőtt folyamán e fényszögnek köszönhetően gondolatainkat egyértelműbben és őszintébben tudjuk kifejezni, vitás helyzeteket tisztázhatunk és érthetjük meg az ok-okozati összefüggéseket. A Merkúr csillagképileg a Kígyótartóban látható, ezért a most megejtett tisztázó beszélgetések beavató-gyógyító erővel bírhatnak.

Szintén délelőtt kvadrátot alkot égi szomszédunk a Bak-Plútóval, amely ismét felhívja figyelmünket arra, hogy a lelki transzformálódás bár lehet olykor fájdalmas, de a mi érdekünket szolgálja. A kényelmetlen helyzetekből való kiszakadás hozza el a gyógyulást, a felemelkedést, életünk tiszta alapokra helyezését. Este találkozik a Hold az Uránusszal a Kos jel 24. fokán. Csillagképi értelemben ekkor már a Felfelé Úszó Halnál láthatjuk hű égi szomszédunkat, a Cet erőterében. Folytatódik a belső, megtisztító jellegű munka (Cet), ahhoz, hogy a magasabb szinteket (Felfelé Úszó Hal) elérhessük. A Hold alatt kanyarog az Eridánusz folyó, amelynek egyik kanyarulatát érinti ekkor az égitest. Sorsfordító erők állnak rendelkezésünkre, használjuk ezeket!

Csütörtökön, reggel 7:23-kor a Hold belép a Bika jegyébe, és immár 70%-ban láthatjuk. Jegyváltásával egy időben rögtön trigont alkot a Bakban lévő Nappal, Vénusszal és Szatunrusszal. Ismét egy üzenet arra vonatkozóan, hogy a jövőbe csak az értékes dolgokat vihetjük át. Amiről tudod, hogy nem szolgálja fejlődésedet (és Te pontosan tudd, mi ez!), ki kell mosni Magadból (Cet!) és így tovább haladni. A Bikában járó Hold nem más, mint a Lélek stabilitásra való törekvése, hiszen a Bika stabil jegy. Bármit csinálunk, nem csinálhatjuk fél szívvel – erre figyelmeztet a Bikával ellentétes jel, a Skorpió. Mindenbe szenvedélyt kell adnunk, különben nem válik életképessé az adott kreáció. E napon kipróbálhatjuk a mágiát a főzésben. A főzés, a sütés, az ételek elkészítése az egyik legerősebb mágia a Földön! Ételeink alkotása közben helyezzük minden szeretetünket a hozzávalókba – ez nem más, mint az anyag megszentelése! Este a Hold a Cet fejében járva még erősebb tisztító hullámot indít el, nem mellesleg ekkor éri el a Kos csillagkép Sheratan (beta Arietis), marsi-szaturnuszi csillagát, amely a Kos feje. Most láthatjuk át életünk egészét tiszta fejjel, ennek tudatában magabiztosabban haladhatunk tovább az úton.

Az indiai rendszer szerint szerdán a Révati, merkúri területen jár. Ez kedvez a tanulásnak, információgyűjtésnek, sokkal jobban tudunk a feladatainkra összpontosítani, gyümölcsöző eredményt érve el. Este kísérőnk átlép az Asvini, Leszálló Holdcsomó-jellegű holdházba. Gyógyító szertartásokra kiváló időszak, ahogyan az elmélyülésre, meditálásra is. Csütörtökön, késő este a Bharani, Vénusz-típusú területre lép át, amely a párkapcsolati kérdések megoldásához nyújt segítséget.

Áldás!

Képek: Pinterest.

One thought on “Holdnaptár – 2017.12.27.-28.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.