Holdnaptár – 2017.12.23.-24.

Szombaton délután a Hold már a vizes Halakban jár, láthatósága 23% a növekvő sarló fázisban, csillagképi értelemben a Vízöntő múltat tisztító habjaiban, alatta ragyog a Déli Hal csillagzata. Miközben a Vízöntőből a Halak jelbe lép, akkor áll az égbolt tetején (15:42). Érdemes elgondolkodnunk, hogy érzelmi téren mi az, amit tisztára kell mosnunk. Ha tehetjük, meditációs úton mossuk ki lelkünkből mindazt, aminek már nincs bennünk helye, hiszen itt a Karácsony, negatív érzésekkel, bizonytalansággal és félelemmel telve nem jó eltölteni az ünnepet. Ehhez kiváló segítségünk érkezik, mégpedig a Hold Bak-Szaturnusszal alkotott szextil fényszögének formájában. Ez az aspektus az érzelmi téren történő felelősségvállalást tolja előtérbe, és a pár napja hazatért Nagy Égi Tanító biztosan nem hagy minket magunkra. Ad feldatot, amin dolgozhatunk, de ha egy kis időt szánunk rá, a vizsga sikerességét is elkönyvelheted. Művészeti vonatkozású dolgokkal is érdemes a délután folyamán foglalkozni, hiszen ez a terület szintén az érzelmek kifejezésének egy módja. Este Holdunk a Bak-Nappal is szextilt alkot, amely még inkább felerősíti, megvilágítja ezen dolgok szükségességét. 

Vasárnap égi kísérőnk beéri a Neptunuszt, különleges, szimbólumokkal és rejtett üzenetekkel teli álmokat hozva, hiszen ekkor a Déli Hal szemével, a Fomalhaut (alpha Piscis Austrinus) csillaggal, amely segít meglátni saját, belső igazságainkat.  Érdemes ezeket feljegyezni, sőt, kezdjünk el álomnaplót vezetni.  Ekkor már 31%-ban látható hű kísérőnk, a Vízöntő csillagkép jövőt tisztító habjaiban. Délelőtt a Skorpió-Marssal alkotott trigon a szeretet akadálymentes áramoltatásában segít, és abban, hogy gördülékenyebben tudjuk intézni a Szenteste előtti utolsó simításokat. Szintén trigont alkot égi szomszédunk a Jupiterrel késő délután. A Kozmosz bölcsességét, amely bennünk is itt van, ekkortájt látjuk át igazán. A Teremtő bölcs, soha nem alkot selejtet. Ezen az estén mindenben és mindenkiben megláthatjuk a szépet és a szerethetőt. Lássunk túl az orrunk hegyénél! A szívverésed az Univerzum lüktetése, lényed pedig tudja, hogy a szeretet nem az ajándékokban nyilvánul meg, hanem a meghitt hangulat teremtésében, amelyhez ez a fényszög kiváló alkalmat biztosít. Gazdagságod pedig a lelkedben van. Este a Nyilas-Merkúrral alkotott kvadrátot ne veszekedés szítására használd, hanem arra, hogy békés körülmények között rendezd mindazokkal a dolgaidat, akikkel elrendeznivalód maradt. Haragosaidnak bocsáss meg, akivel fasírtban vagy, küldj egy sms-t. Tedd meg Te az első lépést! 

 

Az indiai rendszer szerint szombaton délután a Szatabhisa, Felszálló Holdcsomó-jellegű területre érkezik a Hold; a szó jelentése: száz orvos. Ez a nap tehát a gyógyulásé, elsősorban az érzelmi gyógyulásé, hiszen a testi tüneteket is a lélek diszharmóniája okozza. Megerősítés arra vonatkozóan, hogy Karácsony előtt aktuális egy alapos lélektisztítás-gondolatnagytakarítás. 

 

Békés, áldott Karácsonyt minden kedves Olvasómnak!

 

Kép: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.