Holdnaptár – 2017.12.21.-22.

Csütörtök hajnalban a Hold a levegős Vízöntőbe lép, 8%-os láthatósággal az égbolton, a növekvő sarló állapotában. Ez a holdfázis vágyaink magjait veti el. A Vízöntő jel pedig erősen kapcsolódik a vágyakhoz, álmokhoz. Használjuk tehát tudatosan ezt az energiát!

Az égbolton a Bak csillagképet éri el ekkor kísérőnk, de érinti a Sas erőterét is. Céljainkkal, azok valóra váltásáról, szükséges lépésekről adhatnak felvilágosítást az ekkortájt jelentkező álmok. A Bak csillagképet elérő Hold a Tejúton magába szívott bölcsességet hinti ránk. Felragyog bennünk a Fény, amelyet óvni és táplálni kell. A Lélek itt vállalja fel sorsát, ezáltal a tisztulás – amelyet a Bak csillagkép halfarka és a felette ragyogó Vízöntő szimbolizál- beindul. A Sas pedig a Főnixmadár, amely félelem nélkül szárnyal és egy magasabb szintről szemlél mindent.

Délben áll egy síkban kísérőnk a Sas Altair (alpha Aquilae) csillagával, amely marsikus és jupiteri jellegű. Becsvágyunk megnő és könnyebben birkózunk meg a lehetetlennek tűnő feladatokkal is, de jelzi a kapcsolatot a felsőbb szférák lényeivel is. Az ekkor születő Hold-Mars kvadrát arra figyelmeztet: gyakoroljunk önkontrollt, ne essünk más torkának, inkább üljünk le, számoljunk el tízig, de ha kell akár százig is, mielőtt bármit reagálunk egy problémásnak tűnő helyzetben. Ismerjük fel: minden feladatban ott rejtőzik a megoldás is! A Vízöntő Hold intuitív megközelítése pedig nagy segítség lehet ebben, ne feledjük! Ezen a napon a tisztítást testi szinten is gyakoroljuk: kerüljük a húst, a tejtermékeket, a tojást, együnk viszont sok idénygyümölcsöt, zöldséget, salátát, olívabogyót és igyunk bőségesen tiszta vizet, gyógyteákat.

A Vízöntő-Hold fő feladata a megtisztulás. Gyakran ábrázolják két korsót tartó emberként. Az egyik korsóból felfelé, a másikból lefelé önti a vizet. Ez jelképezi a szellem és az anyag megtisztulását, amely elvezet a szintén vízöntői fogalomként ismert szabadsághoz. A gyógyuláshoz. Levetve béklyóidat ismét szabaddá válsz!

Péntekre hűséges kísérőnk már eléri a 14%-os láthatságot. Reggel válik egzakttá kvadrátja a Jupiterrel, amely óva int attól, hogy felesleges vitákba bonyolódj, különösen vallási és politikai kérdésekben. Ezt az energiát fordítsd inkább munkádban vagy hobbidban való intuitív megoldások keresésére. Kerüld e napon a nehéz, fűszeres ételeket, az alkoholt, gyomrod és májad érzékenyebbé válhat. Ekkor kísérőnket a Bak csillagképben láthatjuk, alatta a Déli Hal (Piscis Austrinus) csillagzata ragyog. A Déli Hal a Fentiek segítségét jelképezi, érdemes a délutáni órákban imáinkat, kéréseinket egyértelműen megfogalmazva intézni az angyalok felé, meditálni, ha tehetjük, ekkor pihenjünk, relaxáljunk egy negyed-fél órát. A Leszálló Holdcsomóval való együttállással Holdunk arra késztet, hogy ismerjük fel múltbéli, nem tiszta viselkedésünket, mintáinkat és tegyünk kísérletet ezek elengedésére.

Az indiai rendszer szerint csütörtökön délután a Shravana, Hold-típusú területen halad égi szomszédunk; a kifejezés azt jelenti: “a szóban átadott tudás meghallása”. Lehet, hogy egy újságcikkben, egy netes írásban vagy más emberek beszélgetésében olyan mondatra lelsz, amely egy Téged régóta foglalkoztató kérdésre adja meg a választ. Légy éber! Te Magad is segíthetsz másokat szavaiddal, bölcsességeddel. Pénteken már a Dhanista, Mars-típusú területre érkezik Holdunk; energiánkat feladatainkra tudjuk összepontosítani, a felesleget pedig vezessük le sporttal, jógával.

Áldás!

Képek: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.