Holdnaptár – 2017.12.19.-20.

Kedden égi szomszédunk a Bak jelben jár, halványan növekvő sarlója még ugyan csak 2%-ban látszik, de újra növekedésnek indult. Az égen még mindig a Tejúton látható a Hold, a Pajzs csillagképben, amely a jövő védelmét biztosítja. Álmaink talán intenzívebbé váltak az elmúlt napokban. A szimbólumokat értelmezve rájöhetünk sorsfeladatunkra, illetve megláthattuk az utat, amely a legjárhatóbb számunkra. Ezen a hajnalon is jelentkezhetnek hasonló álmok, a Hold szextilje a Skorpió-Marssal az átalakulás és a lehúzó erők elvágására vonatkozóan szülhet ilyen képeket homlokunk mögött. Este kerül együttállásba a Bak-Plútóval a Hold.

A lelki transzformáció, önmagunk újjászülése és a régi minták “levedlése” folytatódik, e szaturnikus jelben, a Skorpió jel bolygójával együtt haladva a Hold biztosítja a dolgok mögé látás képességét, az erőt és a kitartást. Ne adjuk fel a célszalag előtt! Ekkor hűséges kísérőnk alászáll a Tejútról, és a Nyilas csillagképből ontja bölcsességét. A távolinak tűnő tervek közelebb kerülnek hozzánk, csak maradjunk kitartóak. Felette a Sas csillagzata ragyog, amely nem más, mint a Fény nemzéséből újjászületett lélek, a Főnix, amely magasan szárnyal az égbolton, az isteni minőséget képviselve. A szellem legyőzte az anyagot, immár fél-elem nélkül szárnyalhatunk mi is. Ekkor a Skorpió-Jupiterrel lép szextil fényszögbe a Hold; a bölcsességet nem kívül, Paulo Coelho-idézetekben kell keresni, hanem saját magunkban, a lelkünk legmélyén. Ott találod majd meg, amit igazán keresel! Mivel a Jupiter a Mérleg csillagkép két serpenyőjét tartó rúdjánál tartózkodik, a belső igazságok felszínre kerülése folytatódik, ennek alappillére az, hogy őszinte légy Önmagadhoz.

E napon hagyja el a Szaturnusz a Nyilast, hogy saját jegyébe, a Bakba lépjen – erről itt olvashattok bővebben!

Szerdán reggel a Kos-Uránusszal alkot tanító fényszöget a Hold, amely már 4%-ban mutatja meg magát az égbolton. Fontos, hogy bármilyen nehéznek tűnő dologgal találkozzunk, ösztöneinket emeljük a szellem szintjére és egy más perspektívából közelítsük meg a helyzetet. Zsigerből tüzelés helyett használjuk kreativitásunkat, ne égessünk fel magunk mögött mindent. A Hold alatt ekkor a Mikroszkóp csillagai láthatók, amely arra késztet, hogy vegyünk górcső alá minden olyan minőséget, amely jelen van az életünkben – így a szelektálás és az igazság meglátása is könnyebbé válik. A Bak-Hold üzenet egyébként is az, hogy vállaljunk felelősséget Önmagunkért, sorsunkért, tudatosítani magunkban, hogy tetteinknek minden esetben következményei vannak és ne másokat, hanem saját magunkat irányítsuk.

Az indiai asztrológia szerint először a Múla, Leszálló Holdcsomó-jellegű holdházat érinti kísérőnk; a gyökerek feltárása és az ott található negatív minőségek kigyomlásása a feladat (kedden délelőtt). Később a Purva Sadha, vénuszi területen teszi tiszteletét, érdemes pár percre lelassítani ha tehetjük és egy kicsit relaxálni, ha lehetőséged van rá, meditálni, jógázni (kedden délután). Szerdán délelőtt már az Uttara Sadha, Nap-energetikájú holdházba érkezik, érdemes a kitartást igénylő feladatokat erre az időintervallumra időzíteni, a nemszeretem-feladatokat ekkor elvégezni – ez a Hold-helyzet egész napra biztosítja az energiát.

Áldás!

Képek: Pinterest.

One thought on “Holdnaptár – 2017.12.19.-20.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.