Holdnaptár – 2017.12.15-16.

Pénteken Holdunk még a vizes Skorpióban halad, csillagképi értelemben a Mérlegben ragyog fogyó sarlója, 8%-os láthatósággal. A lélek mélységeinek kutatása, az érzelemvilágunk megértése folytatódik, akárcsak a felszínre hozott, régen eltemetett dolgok feldolgozása és elengedése is. Ezáltal kapunk új erőre, a Mérleg csillagkép múltba hajló serpenyője pedig segít, hogy maradéktalanul kikukázhassuk azt, ami már nem szolgálja fejlődésünket. 

Kora délután a Kos-Uránusszal kerül kvinkunx fényszögbe a Skorpió-Hold. Különleges aspektus ez, hiszen két olyan jelet köt össze, amelyek sem elemükben, sem polaritásukban, sem minőségükben nem egyeznek. Mit lehet kezdeni ezzel az energiával? A Kos kiáradó dinamikáját hogyan lehet összeegyeztetni a Skorpió zártságával? Úgy, hogy ki merjük nyilatkoztatni lelkünk mélyén lakozó érzelmeinket, egyenesen, őszintén. Bármilyen elcsépeltnek is tűnik, de ez az egyetlen járható út. Ha ezt elfojtod, fejjel és altesttel kapcsolatos betegségeket generálhatsz, pl. fejsérülések, érzékszervi gondok, migrén, az altest kapcsán pedig a vastagbél működését érintő gondok (pl. székrekedés, irritábilis bélszindróma), vagy az ivarszervek gyulladásos elváltozásai. Használjuk tehát tudatosan a kvinkunx energetikáját! Az Uránusz segít abban, hogy ne zsigerből tüzeljünk másokra, hanem egy magasabb szellemi szintről tudjuk áttekinteni a dolgokat. 

 

Szombaton hajnalban lép át a tüzes Nyilasba kísérőnk, immár csak 4%-os láthatósággal.  Az égbolton felette látjuk a Kígyótartót ragyogni, amely a Beavatás egyik csillagképe. A jupiteri uralom alá került Hold segít meglátni a szépet, a jót a hétköznapokban, amely gyógyító erővel bír (Kígyótartó – kígyó – gyógyítás!). A délutáni órákban alkot kvadrátot égi szomszédunk a Halak-Neptunusszal. Próbáld meg az ünnepek előtti “őskáoszt” átlátni és rendszerezni a dolgaidat. Türelemmel és szeretettel kezeld a felmerülő feladatokat, állíts fel prioritási sorrendet! Ekkor a Hold már a Skorpió ollójánál látható, azaz ismét minőségek levágása, “halála” időszerű. 

 

Érinti a Kígyótartó Yed Prior (delta Ophiuchus) csillagát, amely vénuszi és szaturnuszi energetikával bír. Az állócsillag vénuszi jellege arra utal, hogy a gyógyulást örömmel és elégedettséggel fogadod és éled meg, a szaturnikus jelleg pedig ennek tartósságára mutat rá. A Kígyótartón belül a kígyó farka a Tejút hasadékába mutat, amely a nemzés jelképe. Fényt nemzel Magadban és ezt kifelé is sugározni tudod. Az egó és a Felettes Én között nem vívódsz többet, hanem egyértelműen az utóbbi szavát követed. 

 

Az indiai rendszer szerint először az Anurádha, Szaturnusz-típusú holdházban jár kísérőnk. A tabutémák megdöntésével és kibeszélésével gyorsabb gyógyulást remélhetünk, maga a szó egyébként sikert jelent. Szombaton a Jyestha, merkúri jellegű területre érkezik. Kiváló időszak az este spirituális témákban való elmélyülésre, olvasásra, információgyűjtásre, meditálásra, amely nyugodalmas éjszakát és jó pihenést biztosít.

 

Áldás!

 

Képek: Pinterest. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.