Holdnaptár – 2017.12.13.-14.

Szerdán délelőtt a Hold még mindig a Mérleg jelben tartózkodik, láthatósága 21% a fogyó holdsarló fázisban. Ez időben alkot szembenállást a Kos-Uránusszal. Ha úgy érezzük, megbántottak, igazságtalan módon bántak velünk, vizsgáljuk egy kicsit magasabb szintekről a dolgot. A másik ember tükör. Mi mit tettünk, amivel esetlegesen magunk válthattuk ki a viselkedését? Ne feledjük: az éremnek mindig két oldala van! Még ha vérig sértve is érezzük magunkat, kezdeményezzünk tisztázó beszélgetést – a Mérleg diplomáciai készségét most jól használhatjuk kapcsolatainkban. Legyen szó pár-munkahelyi-baráti- vagy családi kapcsolatról. Csillagképi értelemben a Szűz lábánál jár ekkor kísérőnk – tegyük meg az első lépést, induljunk el! 

Délután a Hold átlép a vizes Skorpióba, az égbolton a bölcs Kentaur és a Farkas ragyognak alatta. Most kerülnek felszínre a legmélyebb igazságok, mérlegre kerülnek a minták, hitrendszerek. Az emlékeken merengés közben engedd el, ami fáj. Könnyezd ki, hadd tisztuljon Lelked. A lélek, a szív fokozott érzékenységének köszönhetően bepillantást nyerhetünk a legmélyebb, legintenzívebb érzelmekbe-akár a sajátjainkról, akár másokéról van szó. Az emocionális területen elszenvedett veszteségek érzése szépen lassan elhalványul, hiszen a Skorpió-Hold egyik üzenete, hogy megértsük a múltbéli történések okát, egyúttal el is engedjük azokat és ebben a tekintetben is tiszta lappal indulhassunk újra. A korlátozó minták és hitrendszerek felszámolása is könnyebb az aspektus által, az olyan sérelmek, rossz érzések is sikerrel küzdhetők le, amelyek gyökere akár több évre nyúlik vissza. Ezek az energiák a kapcsolatokban is megmutatkoznak: sokkal szenvedélyesebbekké válunk, érzelmeink vulkanikus erővel törhetnek felszínre, a szexuális energiák is magas hőfokon lángolnak. A Hold jegyváltása után nem sokkal együtt áll a Marssal, amely a szeretet tüze és vére, így ez a szeretetenergia is magasabb szinten áramoltathatóvá válik – akadékoskodás, gyűlölködés helyett inkább saját érzésvilágunk megismerésére fektessük a hangsúlyt. 

 

A Plútó uralta Skorpió jegyében már nem a mennyiségi, hanem a minőségi változásokra kell fókuszálni, nem érhetjük be látszatmegoldásokkal és nem dolgozhatunk semmin félszívvel. 

 

14-én, azaz csütörtökön az égbolti helyzet szerint már a Mérleg két serpenyőjét tartó rúdjánál látható égi szomszédunk, 14%-os láthatósággal, azaz a belső igazságok keresése és felszínre hozatala folytatódik. Délelőtt kerül együttállásba a Jupiterrel a Hold, vagyis a bölcs belátás elkerülhetetlenné válik – ám ha büszkeséged félretéve felismered az igazságot, Lelked megkönnyebbül és hatalmas energiák szabadulhatnak fel. Ekkortájt a Halak-Neptunusszal alkot trigont az éjszaka királynője. A mély érzelmek és a hatodik érzék kapcsolódik össze, megérzések és víziók jönnek, zsigerből, minden előzmény nélkül, amelyek komoly emocionális háttérrel és valóságalappal rendelkeznek, illetve mások gondolatait is ösztönösen megérezzük.

 

 

A magasabb rendű, Isteni Szeretet által átszőtt érzések lángjai gyúlnak lelkünkben, és ezt mindenki érzékeli környezetünkben. Ha eddig azon morfondíroztál, hogyan mutasd ki szeretetedet mások felé, most készen kapod a megoldást, a lehetőséget, és ezt igyekezz is kihasználni! A konfliktushelyzetek, a nem tisztázott, zavaros dolgok is letisztulnak végre. Olyan kérdésekre érkezik meg a válasz az Istenin keresztül, amelyek jókora gyötrelmet okoztak az elmúlt napokban, mégpedig úgy, hogy mindenki számára jó legyen. Este a Bak-Plútóval kerül szextilbe a Hold. A belső transzformáció új lendületet kap, az alatta ragyogó Farkas csillagkép pedig segít “szétcincálni”, “elharapni” azon minőségeket, amelyek már nem szolgálják fejlődésünket. Így a napot az elégedettség, a béke és az erő egyében zárhatjuk. 

 

Az indiai rendszer szerint szerdán délelőtt a Szváti, Felszálló Holdcsomó-típusú holdházat éri el kísérőnk. Ez lehetővé teszi, hogy diplomáciai érzékünket kamatoztathassuk és ha kell, “villámhárítóként” funkcionáljunk mások között. A Szváti kardot jelent, ez is jelzi, hogy a negatív energiákat könnyedén “elvághatjuk”. 14-én a Vishakha, Jupiter-jellegű területre érkezik a Hold. Itt kapcsolatainkban gyakorlhatjuk a kompromisszumkészséget, az együttműködést, mély beszélgetésekkel fűszerezve.

 

Áldás!

 

Képek: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.