Holdnaptár – 2017.12.09.-10.

Szombaton, pár perccel éjfél után lép a Hold a földies Szűz jelbe, az égbolton pedig az Oroszlán csillagkép Szívénél, a Regulus (alpha Leonis) csillagnál ragyog. Láthatósága 55%, fázisa a fogyás. Alatta a Szextáns, a fénymérő eszköz látható. A Szűz-Hold segít rendszerezni a dolgainkat, támogatja a “takarítást” testi és lelki szinten egyaránt. Változó jelként változásokat készít elő, a most végrehajtott tisztítások segítenek megtalálni a fényt (Szextáns). 9-én, reggel a Hold kvadrátja a Nyilas-Vénusszal arra figyelmeztet: esetleges belső feszültségeinket ne szeretteinken, párunkon vezessük le, inkább vizsgáljuk meg, miben gyökeredzik állapotunk. Ezt kell feloldani. Délután a Halak-Neptunusszal kerül poláris fényszögbe a Hold; szőrszálhasogatás és vég nélküli kritizálás helyett kreatív dolgokkal foglalkozzunk, de akár ki is írhatjuk azt, ami nyomaszt minket. Már ettől könnyebb a léleknek.

Este kísérőnk a Nyilas-Nappal kerül kvadrátba. Nem árt, ha feltesszük magunknak a kérdést: valóban azt mutatjuk, ami valóban mi vagyunk? Nem egy társadalmilag elvárt szerep mögé bújunk attól való félelmükben, ha igazi énünket felvállaljuk, a perifériára kerülünk…? Az álarcok levétele így, Advent idején különösen aktuális, a megtisztulás lelki szinten is meg kell, hogy történjék. Ekkorra a Hold eléri az Oroszlán nemzőszervét, a Zosma csillagot (delta Leonis). E vénuszi/szaturnuszi csillag segít szeretetedet magad s mások felé is áramoltatni. Holdunk a Serleg erőterét is érinti. A Serleg óben elégethető minden, ami nem szolgál minket, s ezek helyén pedig új, magasabb szintű minőségek születnek.

A Szűz jel, amelyben a Hold halad, a tisztításhoz tökéletes. E napon lehetőség szerint kerüljük a félkész ételeket, a túl édes ízt, a húst, állati eredetű fehérjét. Gabonákat, növényi tejeket ajánlatos fogyasztani, valamint sok zöldséget és savanyú gyümölcsöket. Ha az elmúlt napokban hányingert, hányást, hasmenést, náthaszerű tüneteket tapasztaltál, lelked így üzen Neked, hogy aminek nincs helye az életedben, el kell engedned. Minek szenvedni, ha nem szükséges?

10-én, azaz vasárnap még mindig a Szűzben jár a Hold. Hajnalban a Skorpió-Jupiterrel alkotott szextilje kiteljesedéssel és átalakulással kapcsolatos álmokat hozhat. A Jupiter most érkezik meg a Mérleg csillagképhez, így belső igazságainkkal szembesülhetünk álmainkon keresztül. Reggel a Bak-Plútóval alkotott szextilje hatalmas lelki erőket mozgósít, valamint a regeneráció is gyorsabban megy végbe bármilyen betegségből, sérülésből. Délután a Nyilasban retrográd Merkúrral és a Szaturnusszal kerül kvadrátba hű szomszédunk, amely szintén a megkövült érzések elengedésének kedvez. Érdemes az estét meditációval tölteni, hogy a megcsontosodott fixa ideáink gyökereit megtaláljuk és egyúttal feloldjuk őket. Ekkor csillagképileg kísérőnk a Szűz fejénél ragyog – azaz minden fejben dől el, bármennyire is közhelyes szöveg ez.

Az indiai rendszer szerint először a Mágha, Leszálló Holdcsomó (~Ketu) jellegű területen tartózkodik kísérőnk. A szó jótékonyat, sikereset jelent. A Ketu-jelleg mutatja, ha a fenti takarítást elkezded, a siker sem kerül el. Később a Hold a Purva Phalguni nevű holdházba érkezik; e szakasz vénuszi típusú energetikával rendelkezik, kapcsolatban áll a kreatív tevékenységekkel és a párunkkal való viszonyunkkal is. Vasárnap estére érkezik meg a Nap-energetikájú Uttara Phalguni nevű területre, ahol szüleinkkel, idős rokonainkkal való kapcsolatunkat tolja előtérbe.

Áldás!

Képek: Pinterest.

One thought on “Holdnaptár – 2017.12.09.-10.

  1. Nem értek hozzá,,De Szép írás!!! És a Hölgy is a képen!!!!!!!!!!! És Aki írta Ő is!!!!!!!!!! <3

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.