Holdnaptár – 2017.12.04.

Hétfőn a Hold még mindig az Ikrek jegyében halad, immár a fogyó fázisban, 99%-os láthatósággal. A délelőtt folyamán a Mérleg-Marssal alkot trigont, amely segít abban, hogy a nemszeretem-jellegű feladatokat is kitartással, maximális szellemi energiákkal tudjuk végrehajtani. A Kos-Uránusszal létrejövő trigonnak köszönhetően váratlan felismerések, érzékelések érkezhetnek, új ötletek pattanhatnak ki fejünkből, amolyan “uránuszi hirtelenséggel”. Ezeket jó, ha megjegyezzük, később ezekből profitálhatunk is. Ugyanebben az időpontban a Felszálló Holdcsomóval is szextilbe kerül égi szomszédunk, amely segít sorsfeladataink felé fordulásban.

 

Este a Nyilasban szorosan együtt álló Merkúrral és Szaturnusszal kerül poláris fényszögbe. A Merkúr retrográd mozgása visszatérő helyzeteket, személyeket hozhat ismét a képbe, a Szaturnusz pedig továbbra is megköveteli, hogy bármilyen nehézséggel találkozzunk is, kitartásunk ne vesszen el. Ha bármi vagy bárki visszatér ekkor, azzal bizony dolgod van, és Te a lelked mélyén (Hold!) pontosan tudod, mi is az a dolog, amit tenned kell. Hebehurgyáskodás és vitázás helyett inkább a bölcs belátást alkalmazzuk – ezzel sokkal többre megyünk, mint idegbeteg kapkodással. Késő este, 21:37-kor hűséges kísérőnk hazatér, azaz belép a vizes Rák jegybe, ahol “otthon” van. Ez az időintervallum kedvez az összebújós beszélgetéseknek, érzelgősségnek, jó pihenésnek. Ha tehetjük az estét töltsük otthon, családunk vagy párunk társaságában, ha egyedül élsz, gyújts illatmécsest, füstölőt és relaxálj, meditálj, nézz meg egy kellemes filmet. 

 

Holdunk csillagképi helyzetét tekintve a Tejúton halad, a magasabb szférák lényei megérzéseinken, álmainkon, szimbólumokon keresztül üzennek nekünk, érzékenyebbé válhatunk a nem látható világ történéseire. A Nimród csillagkép, amely ott ragyog, a Fény felvállalását jelzi, az ő lábánál véget érő Eridánusz folyó pedig egy út végét, egyúttal egy új kezdetet is jelez. A délelőtt folyamán éri el a Rigel (beta Orionis) csillagot, amely nem más, mint Nimród lába, amely az Eridánuszon látható. Itt az ideje rálépni nekünk is az útra, amelyet választottunk. A Hold felett ragyognak a Szekeres csillagai, amely az önlegyőzésre, belső erőnk felélesztésére hívja fel a figyelmet. Így rugaszkodhatunk el a Teremtő irányába, megcélozhatjuk a magasabb szinteket. 

Az indiai rendszer szerint először a Krittika, Nap-energetikát képviselő holdházban tartózkodik kísérőnk. A Nap energetikája megvilágítja előttünk a helyes utat, így magabiztosan haladhatunk azon. Később, az este folyamán már a Mrigashira, marsikus területre vonul, amely a félreértések tisztázására ad lehetőséget, ha pedig valami nyomaszt, idegesít bennünket, testmozgással, pl. jógával és nyújtó gyakorlatokkal vezethetjük le azt. 

 

A Fogyó Hold kezdete alkalmas méregtelenítésre, a dolgok felszabadítására, önvizsgálatra. Ha diétázol, most megengedett egy kis “bűnözés”, de természetesen ne vidd túlzásba. A hús, különösen a vörös hús, a gyorséttermi ételek és az alkohol lehetőség szerint kerülendők, minimalizáld a dohányzást, a koffeint és az energiaitalok fogyasztását. Ha most kezdesz diétába, könnyebb lesz tartanod Magad hozzá. 

 

Áldás!

 

Képek: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.