Holdnaptár – 2017.11.28.-30.

28-án, késő délutánig még a vizes Halakban jár a Hold, majd 17:31-kor belép a tüzes Kosba, ezzel egy újabb szakaszt indítva el. Kísérőnk november utolsó napjáig e jegyben marad. Növekvő fázisában immár 66%-a látható az égitestnek az égbolton ekkor, 30-ára pedig eléri a 84%-ot is. A Kosban járó Hold hatalmas lelki erőket képes mozgósítani, merészségre, kezdeményezésre sarkallva minket.

 

Fényszögei közül érdemes kiemelni a Nyilas-Nappal alkotott trigonját, amely által a tudatos és tudattalan működések összehangolhatók, harmonikussá tehetők. 29-én a Bak-Plútóval alkotott kvadrátja lehetővé teszi, hogy a felszín mögé lássunk és a megoldandó feladatainkat ne söpörjük többé a szőnyeg alá. Eljött a cselekvés ideje! 30-án hajnalban az Oroszlán jelben látható Felszálló Holdcsomóval létrehozott trigonja jövőnkkel, sorsfeladatainkkal kapcsolatos álmokat hoz, amelyek szimbólumait könnyedén tudjuk értelmezni. Szintén 30-án, reggel éri be az Uránuszt is, amely magával hozza a hirtelen, “uránuszi” bevillanásokat, látomásokat, véletlennek tűnő egybeeséseket. Érdemes feljegyezni az ekkortájt jelentkező megérzéseket, ötleteket. Este pedig az együtt haladó Merkúrral és Szaturnusszal képez trigont; gondolataink és érzéseink összehangolhatók sorsfeladatunkkal, a mély, őszinte beszélgetéseknek is kedvez ez az időintervallum.

Csillagképi értelemben a Hold először a Ceten vonul végig, amely a belső, megtisztító jellegű folyamatok elindításának kedvez, érinti az Eridanus folyó egyik kanyarulatát is, amely sorsfordító energiákat képes mozgósítani. Éljünk hát ezzel! 30-án pedig már a Felfelé Úszó Hal csillagainál látható, amely a magasabb szintre törekvés szimbóluma, valamint a múlttól való végleges elszakadásra bíztat.

Az indiai asztrológia szerint hűséges kísérőnk először a Purva Bharda, jupiteri típusú holdházban jár, megadva a szerencsét a most elkezdett dolgokhoz. Később átvonul az Uttara Bhadra, szaturnuszi energiákat képviselő területen – kitartást biztosítva a lelki munkához. Végül a Révati, Merkúr-energetikát birtokló holdházban tartózkodik majd, amely a lelkünk mélyéről jövő szavaknak hatalmas erőt ad és ezzel megmenthetjük a leglehetetlenebbnek tűnő helyzeteket is.

Áldás!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük