HétvÉgi naptár – 2018.01.20.-21.

Szombaton a Nap a Vízöntő jelbe lép – erről itt olvashattok bővebben.

A Hold e napon, 10%-os növekvő sarlóként a Halak jelben jár, és találkozik az itt lévő Neptunusszal, csillagképi értelemen pedig a Vízöntőben láthatjuk a két égitestet. Hajnalban intenzív álmok jelentkezése várható, amelyek a magasabb szintek felé törekvést, valaminek a lezárását és a megértést hordozzák magukban. Kiváló nap arra, hogy kicsit magunkba nézzünk, elvonuljunk, meditáljunk és lezárjuk mindazt, amely dolgokra már nincs szükségünk. E bolygókapcsolat segíti a mélyebb megértést, lelkünkben érezzük, merre kell haladnunk. A Hold a Lélek, a Neptunusz az Angyal. A Vízöntő csillagkép gyakran angyali ábrázolású. Az angyalok lelkünkön, megérzéseinken, álmainkon keresztül üzennek. Jegyezzük meg, írjuk fel a szombat hajnalban látott álmokat és fokozottan érvényes az, hogy hallgass intuíciódra. A Bak-Szaturnusz, Merkúr és Plútó támogató fényszögeit élvezhetjük mindehhez, segítve a lezárásokat (Szaturnusz), az átalakulást (Plútó) és a megértést (Merkúr).

E napon érdemes sok folyadékot szervezetünkbe juttatni, főleg tiszta víz és gyógyteák formájában. Étkezés tekintetében leginkább a nyers, húsmentes és vegán ételek ajánlhatók. Ha nem tudsz meglenni hús nélkül, vörös, zsíros húsok helyett válaszd a csirkét, pulykát, halat. Főleg gyümölcsöt, zöldséget és teljes értékű gabonákat ajánlatos fogyasztani, növő Holdnál sokkal jobban hasznosulnak a vitaminok, ásványi anyagok. Kerüljük viszont a cukrot, az édességeket és az alkoholt.

Vasárnap égi szomszédunk már eléri a 17%-os láthatóságot, még mindig a Halak jegyében halad, délelőtt kerül trigonba a Skorpió-Jupiterrel. A nagy bölcsességbolygó Holddal való kapcsolata, két vizes jegyet összekötve a legmélyebb érzéseket képes a felszínre hozni és megélni. Ne fojtsunk el semmilyen érzést, engedjük őket szabadon, így a kellemetlen emlékek, rossz érzések is távozni tudnak – afféle “lelki méregtelenítés” ideje ez. E fényszög segít meglátni a szépet, a szerethetőt mindenben és mindenkiben – békülésre, félreértések tisztázására, mély beszélgetésekre alkalmas nap ez, ahogyan bőségteremtő-bevonzó szertartások végzésére is. Este a Marssal is trigonba lép a Hold – érdemes jógázni, nyújtó gyakrolatokat végezni, sétálni egy nagyot.

Áldás!

Kép: Pinterest.

One thought on “HétvÉgi naptár – 2018.01.20.-21.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.