Hétvégére/2017.10.14.-15. – Mars-Szaturnusz kvadrát és Vénusz a Mérlegben

Az elmúlt napokban “kifacsarva” érezhettük magunkat, mint egy citrom. Mintha elhagyott volna az erőnk és csak vonszoltuk magunkat. Arra gondoltunk, mi jöhet még? Mondjuk ki nyíltan: szar időszakot éltünk meg sokan. Van egy Mars-Szaturnusz kvadrátunk, amely két változó jelet -Szűz és Nyilas- érint és két napja pontosodott be. Úgy éreztük, életünk minden területén falakba ütközünk, hogy hiába teszünk meg mindent, semmi nem használ. De tényleg semmi. Még tart e fényszög hatása, ám minden “probléma” magában hordozza a megoldást. De egy Mars-Szaturnusz kvadrát esetén mégis mi a bánat lehet ez?

 

A kvadrát: tanító jellegű fényszög.

 

A Mars a cselekvés, az önlegyőzés, a nyers erő.

 

A Szaturnusz a karmikus feladatok, a korlát, az idő, az időtálló dolgok, a fék, a kitartás.

 

Nem lehet, hogy olyan dolgokon pörögtünk, amelyeknek semmi értelme nem volt? Lehet, hogy ez a dolog már azóta rendeződött így vagy úgy. Ha nem, akkor a Szaturnusz mintegy STOP-táblát tartva elénk figyelmeztet: ugyan, állj már meg egy pillanatra a pörgésben és gondokodj el: mi a legfontosabb dolog Neked? Ezerrel száguldasz egy olyan dolog felé, amely hosszabb távon nem hozna örömöt – nem lehet, hogy erről van szó? Miközben az igazán lényeges, időtálló dolgok valahogy elkerülik a figyelmedet a marsikus vörös ködben. Nincs semmi baj azzal, ha haladni szeretnél. Azonban van egy dolog, amelyről nem szabad(na) elfeledkeznünk, ez pedig a prioritási sorrend.

 

Mindez fokozottan érvényes, ha a közelmúltban gyulladásos betegségekkel találtad szembe Magad, különös tekintettel a fogakra, fogínyre, ízületekre, az emésztőrendszer alsó részére. De ide sorolhatók az epegörcsök, a térd fájdalmai, a kisebb, vérzéssel járó balesetek is. Ezek mind-mind figyelmeztető “stop-táblák” arra vonatkozóan, hogy állj meg bakker és gondolkozz. Próbáld meg átlátni az őskáoszt, ami a fejedben és körülötted is kialakult – még ha ez k*rva nehéz is…

 

Első körben a kisebb dolgokat kell rendbe rakni, kis lépésekben haladni (Szűz), amely segít a későbbi, hosszabb távú tervek (Nyilas) megvalósításában is. A több ezer km-es utazások is egyetlen méterrel kezdődnek. A józan ítélőképességre is szükség van ehhez, ezt mutatja a Mars égi helyzete, a Szűz fejénél járva. Csak ezzel gyógyíthatók meg a problémás helyzetek – üzeni a Kígyótartóban lévő Szaturnusz. 

 

Október 14-én, szombaton, 12:11-kor a Vénusz a földies Szűz jegyet elhagyva belép a levegős Mérlegbe, ahol “otthon van”. 

Az égbolton bolygószomszédunk a Szűzben ragyog, alatta a Holló és a Serleg csillagképek. Az évkör második felének kezdete a Mérleg, amely a harmónia megteremtésének lehetőségét és szükségességét hordozza magában. Az egymás felé mutatott megértés, a nézetkülönbségek diplomáciával történő rendezése most válik legfontosabbá, hiszen a minőségi átalakulás, a Teljesség elérése, amely a Skorpió-Vénusz témája lesz, csak ezt követően realizálható! A Szűz csillagkép biztosítja mindehhez a tiszta terepet, az alatta ragyogó csillagképek, a Holló és a Serleg is fontos szerepet kapnak a fentiekben: a Holló segít lezárni azon dolgokat, amelyek már régóta húzódtak a kapcsolaton belül, a Serlegben, -anyaméh-szimbólum!- megszületnek az új minőségek, amelyek segítenek a felsőbb szintekre lépni.

E szakaszban kerül MÉRLEG-re minden kapcsolati tettünk, megmérettetik a lelkünk. Valóban mindent megtettél a harmonikus kapcsolatért? Ha nem, arról egyértelmű jeleket kapsz, és november 7-ig minden lehetőség biztosított lesz ennek rendezésére. Az Igazság belső Mérlege a kozmikus törvények szerint mér…amennyiben még nem nyomta el a az ego…a kozmikus törvény általi egyensúly elérése kardinális kérdés, ahogyan a Mérleg jegy is kardinális minőséggel bír! A levegő elemnek köszönhetően gondolati szinten is fogékonyabbá válunk, intellektuális erőink is kiéleződnek, s ezt saját egónk fényezése helyett arra kell használnunk, hogy a Másikkal egy szintre kerüljünk! Csak így érthetjük meg Őt, így tudjuk megoldani a kapcsolati feladatokat. És még valami: a Társ csak azokra a megnyilvánulásokra tud reagálni, amelyek bennünk is megvannak, azaz: a Társ egy TÜKÖR! Ezt több posztban is írtam, de a Mérleg-Vénusz idején ez különösen nagy jelentőséget kap.

Akik egyedül vannak, se búsuljanak: a Mérleg-Vénusz ideje remek időszak az ismerkedésre, a szerelem megtalálására. Járj el minél többet társaságba, szórakozni, rendezvényekre, vagy csak sétálni, ki tudja, hol találkozol azzal, akivel kiegészítitek egymást! A lényeg, hogy ne ülj folyton a négy fal között! 

“Midőn ajkak csókban egybeforrnak, 
Égő szívek egymáson dobognak, 
S elfeledjük, hogy van mulandóság: 
Az ilyen perc: örökkévalóság!”

(Vajda János)

Személyes szinten a Mérleg-házad felett fog elvonulni a Vénusz; itt örömök, kellemességek érnek, ha nincs párod, még akár az ezzel kapcsolatos dolgok, változások által Ő is képbe jöhet. Figyeld meg a Bika-területed eseményeit is, mert a két házban végbemenő dolgok hasonló szisztémán alapuló történések foganatai lesznek.

Az indiai rendszer szerint az Uttara Phalguni nevű, Nap-jellegű holdházat érinti a Vénusz jegyváltása. A Nap-jelleg megvilágítja előtted az utat, nem hagy cserben a Fény, így a felismerések is megérkeznek, csak vedd észre a jeleket. Nem kell tökéletesnek lenned, de maradj EMBER.

Áldás!

Képek: Bill Attride.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.